Quentin Tarantino deed iets heel slim met zijn 'ER'-opnames

Quentin Tarantino deed iets heel slim met 'ER'

Hij maakte van elke scène maar 1 take, zodat men wel zijn versie moest volgen.

Jim Pedd, 25 april 2021 11:07

Quentin Tarantino had een bijzondere manier om ER op te nemen. De medische dramaserie van NBC volgde de levens van de medewerkers op de eerste hulp in een ziekenhuis van Chicago.
De serie ging in 1994 van start en duurde maar liefst vijftien seizoenen. In die seizoenen zagen we onder meer George Clooney, Anthony Edwards, John Stamos, Angela Bassett en Linda Cardellini grote successen beleven. Het was een megahit, en de tweede langst lopende medische dramaserie in de televisiegeschiedenis.

Quentin Tarantino
Een van de meest succesvolle seizoenen van de serie was het eerste. Toen was Steven Spielberg producent en zaten er grote namen in de cast. Bovendien trok men maar liefst 35 miljoen kijkers per aflevering aan het einde van de eerste reeks.

Quentin Tarantino was precies in die tijd een beginnend, maar uiterst succesvol regisseur, met net Pulp Fiction op z'n conto.

Volgens IndieWire tekende Tarantino voor de opnames, maar deed hij maar 1 take per scène. Zo moest NBC wel zijn versie van de aflevering gebruiken, en kon NBC dus niets kiezen.

Bron: IndieWire

Lees meer over: Quentin Tarantino, NBC, ER, George Clooney

Informatie over de serie: ER

Populair nieuws