'Shadow and Bone' gooide kijkers bewust in het diepe

'Shadow and Bone' deed dit heel bewust

De serie Shadow and Bone gooit de kijker meteen helemaal in het diepe.

Jim Pedd, 27 april 2021 om 08:12

Mocht je Shadow and Bone in het begin wat verwarrend hebben gevonden omdat er zo weinig uitgelegd werd, dan ben je vermoedelijk niet de enige. Showrunner Eric Heisserer vertelde tijdens een interview dat hij dit heel bewust heeft gedaan.
In de serie van Netflix volgen we Alina Starkov. Zij is een weeskind in de wereld Ravka, die al jaren geteisterd wordt door de gevaarlijke Shadow Fold. Alina komt erachter dat ze beschikt over de zeldzame kracht om licht te scheppen, waarmee ze haar land kan redden. Daarvoor moet ze trainen met de Darkling. In de serie zien we heel wat steden, volkeren en complexe personages.

Heel bewust
Heisserer vertelde tijdens een interview dat hij heel bewust de kijker in het diepe gooide. "Netflix gaf heel duidelijk aan dat er veel helderheid in het opbouwen van de wereld zou zitten," aldus Heisserer. "Ze hebben zoals je wel weet in verschillende maten succes gehad bij andere series, waarbij ze ook zochten naar een goede manier om het publiek te vertellen wat het weet, zonder dat het dan voelt of overkomt als expositie."

"Er zijn een paar dingen die je kan gebruiken in dit genre. Denk bijvoorbeeld aan een openingstekst aan het begin van de serie, met daarin wat informatie. Je kan ook kiezen voor een uitgebreide voice-over die je overal doorheen leidt. Maar wij wilden je in essentie het diepe in duwen en vervolgens zelf rond laten zwemmen met deze personages en de wereld van het Grishaverse. Dus we kozen er bewust voor om de pilot te benaderen alsof het een boek was en hebben dus niet gekozen voor de aanpak waarbij we zouden zeggen: 'Welkom bij deze TED Talk. Dit is Shadow and Bone'."

Hoewel de serie goed scoort op Netflix, is er nog geen tweede seizoen besteld.
Bron: The Wrap

Lees meer over: Shadow and Bone, Netflix, Eric Heisserer, Grishaverse

Populair nieuws