'Shadow and Bone' miste deze extreem duistere twist uit de boeken

'Shadow and Bone' miste deze duistere twist

Shadow and Bone van Netflix moest het wel anders doen, met goede reden.

Jim Pedd, 28 april 2021 om 08:51

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De nieuwe serie Shadow and Bone is gebaseerd op diverse boeken van schrijfster Leigh Bardugo. Heel wat fans zijn erg blij met de serie, maar het einde is een stuk minder duister.
Let op: vanaf hier volgen SPOILERS voor de Netflix-serie.

Aan het einde van het eerste boek, weet Alina Starkov te ontkomen aan General Kirigan, terwijl ze in de Shadow Fold zijn. Ze neemt Mal met zich mee, maar laat iedereen aan boord van het zandschip achter om te sterven in de schaduwen. Een behoorlijk duistere daad, die we in de serie niet te zien krijgen.

Minder duister
Showrunner Eric Heisserer legde tegenover The Hollywood Reporter uit dat dit vooral komt doordat er bepaalde personages aan boord waren die niet in de boeken zaten. Denk aan de Crows, die samen nog meer avonturen gaan beleven.

"Er zaten een aantal personages aan boord van het schip met Alina in de finale, die we niet in het boek in de finale hadden," aldus Heisserer. "We hadden allemaal het gevoel dat hun samenwerking tegen zoveel vijanden hun redding zou betekenen. Hun teamwork maakte het allemaal mogelijk. Dus empathie voor elkaar redden de dag."

Het tweede seizoen van de serie is nog niet besteld door Netflix.
Bron: THR

Lees meer over: Netflix, Shadow and Bone, Eric Heisserer, Alina Starkov, Leigh Bardugo

Populair nieuws