search

Ons nieuws van woensdag 28 april 2021

'The Flintstones' krijgt een vervolgserie van Elizabeth Banks
Series / Nieuws

'The Flintstones' krijgt een vervolgserie van Elizabeth Banks

Er komt een serie die zich focust op Pebbles, die volwassen begint te worden.

Er wordt gewerkt aan een nieuwe Flintstones-serie. Daarin gaan we Elizabeth Banks horen als een volwassen versie van Pebbles. Ook produceert zij de serie.

In 1960 ging de serie The Flintstones van start als de eerste geanimeerde primetime serie. Het was een grote gok van productiebedrijf Hanna-Barbera, maar met succes. ABC gaf de mensen een tijdslot, waarna er een serie debuteerde die geliefd was bij zowel ouders als kinderen. Critici vonden de serie nooit zo interessant.

Groot succes
Desondanks was de serie een groot succes, met 166 afleveringen en zes seizoenen. Bovendien wist de serie zich met heel wat elementen te wortelen in de televisiegeschiedenis, denk aan een catchphrase als Yabba-dabba do, het iconische themalied en het feit dat de serie de eerste animatieserie is die genomineerd werd voor een Primetime Emmy Award.

Nu horen we dus via The Wrap dat er een vervolgserie komt, die gemaakt wordt door Elizabeth Banks.

De serie heeft de titel Bedrock en speelt zich twintig jaar na de oorspronkelijke serie af. Pebbles begint met het bouwen van een eigen leven, en carrière. Ondertussen bereidt Fred zich voor op zijn pensioen en moet de familie zich aanpassen aan het leven in het bronstijdperk. De serie is op Fox te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Positieve ontwikkelingen rond 'Ironheart' van Disney+
Series / Nieuws

Positieve ontwikkelingen rond 'Ironheart' van Disney+

De serie Ironheart heeft een schrijver gevonden en krijgt zes afleveringen.

De Ironheart-serie van Disney+ heeft een nieuwe voornaamste schrijfster. Chinaka Hodge zal dienen als hoofdschrijfster van de serie, meldt Variety op basis van bronnen binnen de productie.

Ironheart heeft een hoofdrol voor Dominique Thorne als het Marvel-personage Riri Williams. Zij is een geniale uitvinder en de maker van het meest geavanceerde harnas sinds Iron Man. De serie waarin ze speelt werd in december aangekondigd tijdens de Investor Day van Disney.

Aantal afleveringen
Niet alleen weten we nu wie de serie mag schrijven, ook horen we via The Hollywood Reporter dat de serie in totaal zes afleveringen krijgt.

Vermoedelijk gaat het dan om afleveringen van elk ongeveer vijftig minuten, waarmee men dan mikt op een speelduur van een kleine vijf a zes uur voor de serie.

De Marvel-serie heeft nog geen releasedatum, maar nu er een schrijfster gevonden is om het proces te leiden, kunnen de ontwikkelingen wat sneller gaan. Vermoedelijk is de serie in 2023 te zien op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Problemen met casting voor Netflix-serie 'The Crown'?
Series / Nieuws

Problemen met casting voor Netflix-serie 'The Crown'?

Netflix ontkent zelf de geruchten dat men geen acteur kan vinden voor de rol van Prince Andrew.

Netflix ontkent de geruchten dat The Crown er moeite mee heeft om een nieuwe Prince Andrew te vinden voor het vijfde seizoen. Dat personage is nog niet gecast, terwijl de opnames van de nieuwe reeks deze zomer van start moeten gaan.

The Crown castte een hele rits acteurs en actrices voor het vijfde seizoen. Zo speelt Imelda Staunton de rol van Queen Elizabeth, is Lesley Manville de nieuwe Princess Margaret en speelt Dominic West de rol van Prince Charles. Bovendien is Jonathan Pryce Prince Philip en tekende Elizabeth Debicki voor de rol van Princess Diana. Maar Prince Andrew is nog niet gevonden.

Geen problemen
Omdat The Crown nog geen Prince Andrew gevonden had, ging het gerucht dat Netflix nog niemand gevonden had voor de rol. Dat er op een casting website een oproep verscheen voor acteurs die de rol zouden willen spelen, leidde tot verhalen dat er niet al te veel enthousiasme voor de rol zou zijn.

Dat ontkent een woordvoerder voor The Crown. "Er is absoluut geen worsteling om een rol voor het vijfde seizoen van The Crown te casten. Het is normaal voor producties om te adverteren in Spotlight."

Er wordt dus nog gezocht naar iemand voor de rol.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doom Patrol' vindt nieuwe superschurken
Series / Nieuws

'Doom Patrol' vindt nieuwe superschurken

Er zijn nieuwe schurken gevonden voor Doom Patrol seizoen 3, dat belooft wat.

Het derde seizoen van DC-serie Doom Patrol introduceert de Sisterhood of Dade en het Dead Boy Detective Agency. De rollen voor die twee groepen zijn nu gecast.

Het wordt nog druk in het nieuwe seizoen van de serie Doom Patrol. Er is een hele rits nieuwe castleden gevonden.

Alle nieuwkomers
De nieuwe afleveringen introduceren allereerst het team de Sisterhood of Dada. Het gaat om Micah Joh Parker als Malcolm (een man die liever onzichtbaar zou zijn, dan de wereld tegemoet te treden), Wynn Everett als Shelley Byran, a.k.a. The Fog (een charmante terrorist), Miles Mussenden als Lloyd Jefferson, a.k.a. Frenzy (een beeldhouwer die gruwelijke chaos kan veroorzaken), Anita Kalathrara als Holly McKenzie, a.k.a. Sleepwalk (een lichtvoetige dame die goed bedoelt, maar niet doet) en Gina Hiraizumi als Sachiko, a.k./a, Quiz (een enigmatische germofoob).

Zij zijn echter niet de enige nieuwe castleden dit seizoen. We ontmoeten namelijk ook deze drie acteurs in de serie:

Ty Tennant als Edwin Payne, een tiener die in 1916 overleed en onterecht 80 jaar in de hel moest doorbrengen. Ook zien we Sebastian Croft als de geest genaamd Charles Rowland die in 1989 doodging en we kunnen Madalyn Horcher zien als Crystal Palace, een sarcastisch medium. Samen spelen zij het Dead Boy Detective Agency.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gina Carano wint een strijd van Disney
Series / Nieuws

Gina Carano wint een strijd van Disney

Haar aflevering van Running Wild with Bear Grylls is straks toch te zien op National Geographic.

Gina Carano werd door Disney ontslagen bij de serie The Mandalorian. Vervolgens besloot men ook om haar aflevering van de serie Running Wild with Bear Grylls te schrappen. Maar zonder succes.

Vorige maand bleek dat de aflevering van Gina Carano in Running Wild with Bear Grylls geschrapt was van het zesde seizoen. Disney zou die keuze gemaakt hebben wegens de voor hen ontoelaatbare berichten van Carano op sociale media.

Toch te zien
Maar nu laat Gina Carano op Twitter weten dat de aflevering toch te zien is. "Wil je iets cools horen?" begon ze haar aankondiging:



Het lijkt er ook op dat Grylls geholpen heeft daarbij. Hij reageerde namelijk op het bericht van Carano. "Jouw Running Wild-verhaal was enorm krachtig!"



De aflevering werd in 2020 opgenomen, voordat Carano deel werd van een sociale mediastorm en voordat Disney in februari dit jaar besloot om haar contract stop te zetten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Willow'-serie vindt nieuwe hoofdrolspeler
Series / Nieuws

'Willow'-serie vindt nieuwe hoofdrolspeler

De serie van Disney+ is druk bezig met het verzamelen van alle castleden.

Disney+ brengt de komende jaren heel wat grote vervolgen en spin-offs tot leven. Een daarvan is een serie die als vervolg op de klassieke fantasyfilm Willow dient. Vandaag is er een nieuw castlid gevonden.

Actrice Amer Chadha-Patel is volgens de berichten gecast in een grote mannelijke hoofdrol in de serie. Hij zou Boorman spelen, een dief en leugenaar die zich bij een queeste voegt om uit de gevangenis te ontkomen.

Jaren later
De Willow-serie speelt zich jaren na de gebeurtenissen in de film af. We volgen weer onze grote held Willow Ufgood, wederom gespeeld door Warwick Davis, maar ontmoeten ook nieuwe helden en personages, zoals Ellie Bamber (als Dove), Ruby Cruz (als Kit) en Erin Kellyman (als Jade).

De pilot van de serie wordt geregisseerd door Jonathan Entwistle, een rol die hij overneemt van John M. Chu. Die moest vertrekken van de serie omdat hij andere verplichtingen had.

In een statement zei Entwistle nog "uit te kijken naar de wereld van zwaarden, tovenarij en avontuur. Ik kijk heel erg uit naar deze reis en om samen te werken met Jon en Wendy om iets te bouwen dat duidelijk geworteld is in de oorspronkelijke film, maar ook dient als leuke en charmante toevoeging aan het geliefde verhaal."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Andere Lex Luthor in laatste seizoen van 'Supergirl'
Series / Nieuws

Andere Lex Luthor in laatste seizoen van 'Supergirl'

Maak je maar op om een heel nieuwe kant van Lex Luthor te leren kennen in deze laatste reeks.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Lex Luthor heeft voor heel wat problemen gezorgd voor Supergirl en haar team in het zesde en laatste seizoen van de gelijknamige serie van The CW.

Hoewel het team erin slaagde om het gruwelijke plan van Lex om de mensheid te hersenspoelen te stoppen, kwam Kara Danvers vast te zitten in de Phantom Zone en loopt Lex vrij op de wereld. We moeten nog zien hoe het met hem afloopt, maar we krijgen volgens co-showrunner Robert Rovner een heel nieuwe kant van Lex te zien.

Kwetsbare kant
"Lex is even onder de radar, maar laat een grote dreiging achter," aldus Rovner tegenover TV Insider. Volgens hem krijgen fans, zodra Lex terugkeert, een "meer kwetsbare kant" van hem te zien.

Het is niet zeker wat dat betekent, maar recent hoorden we al van actrice Katie McGrath (die Lena Luthor speelt) dat kijkers meer gaan zien van de band van haar personage met Lex. "Ik denk dat je nog lang niet alles van hun relatie gezien hebt, zeker niet. Het grootste probleem in haar leven is haar broer."

Dat belooft dus nog wat voor de laatste afleveringen van de serie van The CW.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Videoband 'Sabrina the Teenage Witch' leidt tot arrestatiebevel
Series / Nieuws

Videoband 'Sabrina the Teenage Witch' leidt tot arrestatiebevel

Een vrouw die een videoband nooit terugbracht, bleek te maken te krijgen met een arrestatiebevel.

Een Texaanse vrouw sprak met media over een zaak die ze aan haar broek kreeg van een videotheek. De crux? Een videoband van Sabrina the Teenage Witch die ze nooit teruggebracht zou hebben.

De zaak speelt nu pas, maar begon in 1999 toen Movie Place in Norman, Oklahoma haar ervan beschuldigde een videoband gehuurd te hebben en die nooit teruggebracht had. Ze stelt zelf dat ze die nooit gehuurd had, maar Movie Place zou wel aangifte hebben gedaan.

Een arrestatiebevel
Het arrestatiebevel is jaren oud, en nooit uitgevoerd. Toen Caron McBride haar achternaam wilde veranderde (na haar huwelijk), kwam ze erachter dat er een arrestatiebevel uitstond voor haar. Dat had te maken met de videoband die ze geleend zou hebben en niet teruggebracht zou hebben.

"Het deed mij en mijn familie vreselijk veel pijn," vertelde McBride. "Het maakt mij, des te meer ik erover denk, alleen maar bozer."

Gelukkig is de zaak allang verlopen en besloot de Amerikaanse politie er niets mee te doen. Ook is de zaak van het strafblad van McBride gehaald, die zelf denkt dat het haar misschien kansen in haar carrière gekost heeft.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Shadow and Bone'-ster vindt dit het meest duistere moment van de Darkling
Series / Nieuws

'Shadow and Bone'-ster vindt dit het meest duistere moment van de Darkling

Ben Barnes ziet wel een heel duidelijk moment waarop zijn personage echt een schurk is.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix-serie Shadow and Bone is sinds afgelopen vrijdag te streamen. In de serie volgen we Alina Starkov, een kaartenmaker voor het leger, die erachter komt dat ze superkrachten heeft waarmee ze de wereld kan redden.

Al snel raakt Alina verzeild in een gevaarlijk web van geheimen, bedrog en tragedies. In het centrum daarvan staat het personage van acteur Ben Barnes, de Darkling. De acteur heeft een duidelijk moment waarop hij vindt dat zijn personage echt een schurk is.

Een schurk zijn
Tijdens een interview met The Hollywood Reporter zegt Barnes dat hij een heel specifiek moment vroeg in het seizoen ziet als het ergste:

"Het ergste dat hij in heel het verhaal doet, is dat hij de kennis van Mal gebruikt - namelijk dat Alina van blauwe irissen houdt - om haar die vervolgens te geven," aldus Barnes. "Daar werd ik echt misselijk van, want het is het duidelijkste moment waarop je ziet wie hij is, namelijk iemand die mensen manipuleert. Toen ik de rol in de serie zag, dacht ik eerst: 'ik wil geen schurk spelen, ik wil een goeierik zijn'."

Toch tekende hij voor de serie en speelt hij de rol van de Darkling met verve! Shadow and Bone is nu te streamen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'WandaVision'-acteur moest hysterisch lachen om gehate twist
Series / Nieuws

'WandaVision'-acteur moest hysterisch lachen om gehate twist

Evan Peters hield het niet meer toen hij de achternaam van zijn personage hoorde.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Lang niet alle Marvel-fans waren even blij met de finale van de serie WandaVision. Aan het einde van de negende aflevering bleek dat acteur Evan Peters geen andere versie van Quicksilver speelde.

In plaats daarvan bleek hij een aspirerend acteur genaamd Ralph Bohner te zijn. Agatha Harkness had hem betoverd en gebruikt om als nieuwe versie van Pietro Maximoff, a.k.a. Quicksilver, dienst te doen.

Heel hard lachen
Acteur Evan Peters vertelde dat hij daar om moest lachen.

"Ik wist niet dat zijn achternaam Bohner was. Er zit die scène waarin ik boven in mijn man cave zit, en ik aan Monica Rambeau uitleg wat er aan de hand is. Ze kijkt naar mijn foto en zegt: Ralph Bohner! En ik dacht: Bohner!?" aldus Peters.

"Ik begon hysterisch te lachen, want ik had geen idee dat mijn achternaam Bohner was. Ik wist vanaf het begin dat hij Ralph heette en dat hij betoverd was door een heks."

Voor fans was het geen fijne twist, want ze hadden gedacht dat Quicksilver terug zou keren in het Marvel Cinematic Universe.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Shadow and Bone' miste deze extreem duistere twist uit de boeken
Series / Nieuws

'Shadow and Bone' miste deze extreem duistere twist uit de boeken

Shadow and Bone van Netflix moest het wel anders doen, met goede reden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De nieuwe serie Shadow and Bone is gebaseerd op diverse boeken van schrijfster Leigh Bardugo. Heel wat fans zijn erg blij met de serie, maar het einde is een stuk minder duister.

Let op: vanaf hier volgen SPOILERS voor de Netflix-serie.

Aan het einde van het eerste boek, weet Alina Starkov te ontkomen aan General Kirigan, terwijl ze in de Shadow Fold zijn. Ze neemt Mal met zich mee, maar laat iedereen aan boord van het zandschip achter om te sterven in de schaduwen. Een behoorlijk duistere daad, die we in de serie niet te zien krijgen.

Minder duister
Showrunner Eric Heisserer legde tegenover The Hollywood Reporter uit dat dit vooral komt doordat er bepaalde personages aan boord waren die niet in de boeken zaten. Denk aan de Crows, die samen nog meer avonturen gaan beleven.

"Er zaten een aantal personages aan boord van het schip met Alina in de finale, die we niet in het boek in de finale hadden," aldus Heisserer. "We hadden allemaal het gevoel dat hun samenwerking tegen zoveel vijanden hun redding zou betekenen. Hun teamwork maakte het allemaal mogelijk. Dus empathie voor elkaar redden de dag."

Het tweede seizoen van de serie is nog niet besteld door Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 gloednieuwe series die binnenkort op Netflix te zien zijn
Series / Featured

3 gloednieuwe series die binnenkort op Netflix te zien zijn

Komende weken weer volop nieuwe series op de streamingdienst Netflix.

Iedere week verschijnen er wel een paar nieuwe series of seizoenen van lopende series op Netflix. Hieronder drie tips voor gloednieuwe series die je binnenkort op Netflix vindt.

Yasuke | Vanaf 29 april

Hij kwam uit Afrika en vocht aan de zijde van een machtige feodale heer in het wrede Japan van de 16e eeuw. Ze noemden hem de Zwarte Samurai, en hij werd een legende. Er zijn zes aflevering gemaakt voor het eerste seizoen van deze anime van Lesean Thomas.



Jupiter's Legacy | Vanaf 7 mei

Een nieuwe grote superheldenserie op Netflix. Eeuwenlang heeft de eerste generatie superhelden de mensheid kunnen beschermen, maar nu is de hoop gevestigd op hun kinderen om deze traditie voort te zetten. De jonge superhelden willen niets liever dan zich te bewijzen, maar ze hebben moeite met de hoge verwachtingen en de druk die hun omgeving op ze legt.



Halston | Vanaf 14 mei

Ewan McGregor speelt in deze miniserie de hoofdrol in deze miniserie van Ryan Murphy die de razendsnelle opkomst en ondergang van de eerste Amerikaanse mode-ontwerper met beroemdheden volgt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' stelt zijn hoofdrolspelers aan je voor
Series / Nieuws

'House of the Dragon' stelt zijn hoofdrolspelers aan je voor

De Game of Thrones spin-off van HBO wordt bijna opgenomen, dat belooft dus wat!

HBO is begonnen met de pre-productie van House of the Dragon. De serie is een prequel op Game of Thrones en speelt zich driehonderd jaar voor de gebeurtenissen in die epische fantasyserie af.

Nu de opnames bijna van start gaan, is de cast bij elkaar om script readings te doen. Afgelopen maandag begon de cast daarmee en vandaag heeft HBO een rits foto's van individuele castleden vrijgegeven. Op die manier stelt men meteen de cast aan ons voor.

De cast
Hieronder kan je Rhys Ifans zien, die Otto Hightower speelt. Olivia Cooke is Alicent Hightower, Matt Smith speelt Prince Daemon Targaryen, Steve Toussiant de Sea Snake en Emma D'Arcy is te zien als Princess Rhaenyra Targaryen. Verder is Paddy Considine King Viserys Targaryen.



Zij lijken met z'n allen de voornaamste castleden te zijn van de serie. De meeste personages hebben een familieband. Zo is Alicent de tweede vrouw van Viserys en is Otto haar vader. Daemon en Rhaenyra zijn broer/zus van Viserys. En de Sea Snake heeft een grote toekomstige connectie met Rhaenerya.

De serie moet volgend jaar te zien zijn op HBO.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Brengt 'Shadow and Bone' missend personage tot leven?
Series / Nieuws

Brengt 'Shadow and Bone' missend personage tot leven?

Een tweede seizoen van de Netflix-serie Shadow and Bone zou dat kunnen doen.

Shadow and Bone is sinds vrijdag te streamen op Netflix. Opvallend is dat het eerste seizoen een personage uit de boeken mist: Wylan.

Hoewel de focus ligt op het boek Shadow and Bone, ontleent de serie een deel van zijn verhaal aan het boek Six of Crows. Het gaat dan om de jonge groep die bestaat uit Kaz, Inej, Jesper en Nina. Die jagen op de Sun Summoner (Alina). In het boek volgen we ook Wylan van Eck, de zoon van de rijke zakenman Jan van Eck en zich bij de groep van Kaz voegt.

Tweede seizoen
Schrijfster Leigh Bardugo en showrunner Eric Heisserer beloofden tijdens een interview met Collider dat in een eventueel tweede seizoen, Wylan zijn debuut maakt.

"Ik zou willen vertellen over de elementen uit Six of Crows die we misschien in het tweede seizoen kunnen zien. Ik kan je zeggen dat Wylan daar honderd procent zeker onderdeel van is. We willen hem zeker introduceren en meer laten zien van Ketterdam. We moesten onze Crows min of meer wegrukken van Ketterdam en in de Fold en daar voorbij werpen, maar in het volgende seizoen moeten we denk ik een thuiswedstrijd spelen met de bende," aldus Heisserer.

Daar was Bardugo het mee eens: "ik wil Sturmhond de piraat zien. Maar ook Wylan, de enige pro die we niet gezien hebben in het eerste seizoen. En wat te denken van Tolya en Tamar?"



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen