Idris Elba keert terug als 'Luther' in speciaal vierde seizoen

Idris Elba keert terug als 'Luther'!

Vooralsnog betreft het twee nieuwe afleveringen.

Zilko Tarici, 20 november 2014 om 13:04

Tijdens een speciaal evenement in Londen afgelopen week liet de BBC weten dat er een aantal nieuwe (mini)series zullen worden uitgezonden in 2015. De meest opvallende aankondiging was dat Luther (waarvan deze week nog een Amerikaanse versie werd aangekondigd) zal terugkeren voor een zogenaamde 'event special' op BBC One. Idris Elba zal opnieuw de rol van Luther in twee afleveringen van elk een uur lang. De opnames zullen volgend jaar maart plaatsvinden, waarna de afleveringen later in 2015 zullen worden uitgezonden.
Bedenker Neil Cross opperde het idee voor twee nieuwe afleveringen, die volgens geruchten een voorloper zijn van een film over het personage. Het is nog onbekend of actrice Ruth Wilson, die momenteel te zien is in Showtime's The Affair, zal terugkeren als Alice Morgan in de nieuwe afleveringen.

Naast een vierde seizoen van Luther zal BBC ook een drie-delige serie gebaseerd op Joseph Conrads boek The Secret Agent uitzenden, alsmede een zes-delige politieke thriller genaamd Undercover.

Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: idris elba, ruth wilson, luther, neil cross, the affair

Informatie over de serie: Luther

Populair nieuws