Netflix kondigt nieuwe Nederlandse Original aan

De opnames van de serie Dirty Lines zijn vandaag van start gegaan.

Jim Pedd, 07-05-2021 17:21

De opnames van de Nederlandse Original serie Dirty Lines zijn van start gegaan in Amsterdam. De serie wordt gemaakt in samenwerking met Fiction Valley en is geïnspireerd op het boek 06-Cowboys van Fred Saueressig over de opkomst van de telefoonsekslijnen eind jaren tachtig.
De serie is onder meer gemaakt door Pieter Bart Korthuis (Penoza, Vechtershart), die tevens samen met Tomas Kaan en Anna van der Heide de regie op zich neemt.

Het verhaal
Het verhaal van Dirty Lines begint anno 1987 in Amsterdam, een tijd waarin de Nederlandse samenleving snel veranderde. Psychologiestudente Marly Salomon start met een bijbaantje bij een gloednieuw bedrijf: Teledutch.

Het telecombedrijf, opgericht door de broers Frank en Ramon Stigter, is Europa's eerste onderneming in sekstelefoonlijnen. Binnen no-time verdienen Frank en Ramon geld als water en wordt Marly volledig meegezogen in deze wilde en snelle transformatie.

De laatste jaren van de Koude Oorlog gaven hoop en inspireerden een nieuwe generatie om het leven uitbundig te vieren. Amsterdam werd het epicentrum van deze culturele revolutie waarin housemuziek en de nieuwe liefdesdrug XTC werden geïntroduceerd. De sekstelefoonlijnen boden een nieuwe manier om anoniem seks te ervaren, waardoor niet alleen de moraal van de consumenten, maar bovenal dat van hun bedenkers voorgoed veranderde.

De cast van Dirty Lines wordt binnenkort bekend gemaakt.

Lees meer over: Netflix, Dirty Lines, Nederland

Populair nieuws