search

Ons nieuws van vrijdag 7 mei 2021

Netflix voegde deze week 12 nieuwe series toe
Series / Streaming-diensten

Netflix voegde deze week 12 nieuwe series toe

Het was een mooie week, aangezien de maand weer van start is gegaan.

Netflix voegde deze week weer een hele rits nieuwe series toe. Gek is dat niet: het was immers vorige week zaterdag de eerste van de maand. We zetten alles voor je op een rij. Daarbij beginnen we uiteraard weer bij de series met nieuwe afleveringen.

Luis Miguel - The Series (S02E04): Micky heeft moeite om de opnames van zijn 'Ayer'-muziekvideo te combineren met tijd met Michelle. In de toekomst hebben vader en dochter andere problemen.

Legends of Tomorrow (S06E01): Nadat aliens Ara uit het Londen van 1977 hebben ontvoerd, zoeken Ava en de Legends naar sporen over haar verblijfplaats en ontdekken ze iets heel eigenaardigs over Gary.

Jupiter's Legacy (1 seizoen): De eerste generatie superhelden heeft de wereld bijna een eeuw lang veilig gehouden. Nu moeten hun kinderen hun nalatenschap waarmaken.

Elvis Presley: The Searcher (1 seizoen): In deze docuserie werpen archiefbeelden en interviews met legendes een nieuw licht op het leven, de passies en de pijn van muzieklegende Elvis Presley.

Below Deck (4 seizoenen): De jonge bemanning van een luxejacht navigeert het leven op zee, maar de reis wordt bemoeilijkt door romances op de werkvloer, veeleisende gasten en zeeën van drama.

Colony (3 seizoenen): Als Los Angeles door troepen van buiten wordt ingenomen en een ommuurde stad wordt, riskeren een voormalig FBI-agent en zijn vrouw alles om hun zoon terug te vinden.

Navillera (1 seizoen): Een 70-jarige met een droom en een 23-jarige met een speciaal talent helpen elkaar om aan de harde werkelijkheid te ontsnappen en besluiten balletdanser te worden.

Selena: The Series (2 seizoenen): Selena's zus Suzette is een uitvoerend producente van deze serie en heeft dit verhaal samen met haar familie ontwikkeld.

De Vuilniswagen (2 seizoenen): De zesjarige Henk en zijn beste vriend, een reusachtige vuilniswagen, beleven de mooiste avonturen met hun dierenvrienden en ontdekken zo de wereld om hen heen.

The Son of Sam (1 seizoen): Journalist Maury Terry ontwikkelde een levenslange obsessie voor de Son of Sam-zaak. Hij raakte overtuigd dat er een link was tussen de moorden en een satanische sekte.

The Circle (2 seizoenen): Status en strategie botsen in deze combinatie van sociaal experiment en competitieserie waarin onlinedeelnemers zich een weg flirten, bonden en faken naar een prijs van 100.000 dollar.

Girl from Nowhere (2 seizoenen): Het mysterieuze, slimme meisje Nanno gaat telkens naar een andere school en legt daar telkens de leugens en misstappen van leerlingen en leraren bloot.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'Jupiter's Legacy': De moeite van het kijken waard?
Series / Nieuws

Netflix-serie 'Jupiter's Legacy': De moeite van het kijken waard?

We zetten de eerste recensies van Netflix-serie Jupiter's Legacy op een rij. Is 'ie de moeite van het kijken waard?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix heeft vandaag met Jupiter's Legacy zijn ambitieuze Millarworld gelanceerd. Opmerkelijk genoeg hield men een recensie-embargo in stand tot vanochtend, de lanceerdatum van de serie. Dat voorspelt vaak niet al te veel goeds en helaas lijkt dat te kloppen.

De serie draait om de kinderen van 's werelds eerste generatie superhelden. Zij moeten niet alleen omgaan met de demonen van hun ouders, maar ook zoeken naar hun eigen plek in de wereld.

ComicBook.com: "Jupiter's Legacy wordt beter naarmate de serie vordert, maar tegen de tijd dat je het echt begint te voelen, loopt de aftiteling van de laatste aflevering. Het verschilt genoeg van de mainstream superheldenfilms van Disney en Warner Bros., maar dat komt vooral omdat het qua toon drie richtingen te veel op getrokken wordt."

Empire Online: "Jupiter's Legacy is meer rechttoe, rechtaan dan The Umbrella Academy, maar mist de speelsheid en de bite van The Boys. Maar het is een prima poging tot deconstructie van superhelden, al neemt hij zich wel veel te serieus."

CNET: "Je kan Jupiter's Legacy geen verwijten maken voor de grootte of voor het opzetten van interessante kernpersonages. Het is gewoon jammer dat het zich zo langzaam ontvouwt. Het is vreemd om te zeggen dat een serie die zoveel doet, niet genoeg doet. Jupiter's Legacy heeft genoeg superkrachten om over complete gebouwen heen te springen, maar zou vooral hebben moeten onthouden dat het sneller kan bewegen dan een kogel."

The Hollywood Reporter: "Ik had ge hele tijd het gevoel dat ik belangrijke momenten van het plot gemist had, of ontwikkeling van bepaalde personages. Dus ik keek telkens weer of ik afleveringen overgeslagen had. Maar dat had ik niet. [...] Jupiter's Legacy zit zonder doelgroep en dat maakt dat er geen focus is."

IGN: "Jupiter's Legacy zit vol memorabele personages met indrukwekkende krachten en genoeg mysterieuze locaties om te verkennen. Hoewel veel van de meeslepende aspecten van deze serie die werken draaien om de oprichters van The Union in de jaren dertig - in plaats van de avonturen van hun kinderen in het heden - zullen we hopelijk genoeg over hen zien in de komende tijd. Het mysterie rond de verdwijning van Skyfox laat genoeg vragen open die ik in een tweede seizoen beantwoord zou willen zien."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 6 Netflix-series zijn dit jaar tot nu toe gecancelled
Series / Featured

Deze 6 Netflix-series zijn dit jaar tot nu toe gecancelled

Netflix zet een punt achter zes series dit jaar, helaas komen ze niet terug.

Streamingdiensten komen zelden met de kijkcijfers van een film of serie, tenzij het een groot succes is. Vaak weten we pas of een serie een succes was, als deze vernieuwd wordt voor een aanvullend seizoen.

Netflix zette dit jaar een punt achter een boel verschillende series. Denk maar aan Altered Carbon en GLOW. Maar dit jaar sneuvelden er in totaal zes series tot nu toe. We zetten op een rij welke dat zijn.

Gecancelde series
La Révolution: In een alternatieve geschiedenis wordt het 18e-eeuwse Frankrijk getroffen door een geheimzinnige ziekte, die leidt tot een wrede strijd tussen rebellen en de adel.

Monarca: Ana Marí­a keert na 20 jaar terug naar Mexico om de leiding over het tequila-imperium van haar familie over te nemen. Dat dreigt ten onder te gaan aan corruptie en geheimen.

The Duchess: Alleenstaande moeder Katherine zoekt balans tussen haar carrière, haar tienerdochter en haar relatie met haar vriend. En ze overweegt om zwanger te worden van haar ex.

The Irregulars: Een groep buitenbeentjes onderzoekt een reeks bovennatuurlijke misdaden in Victoriaans Londen voor dr. Watson en zijn schimmige partner, Sherlock Holmes.

Special: Een jonge homo met een hersenverlamming heeft genoeg van zijn geïsoleerde bestaan en besluit eindelijk zelf de regie over zijn leven in handen te nemen.

The Last Kingdom: Alfred de Grote verdedigt zijn koninkrijk tegen Noormannen. Uhtred, een geboren Saks die is opgevoed door Vikingen, tracht zijn voorouderlijk geboorterecht op te eisen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 gloednieuwe series die binnenkort op Netflix te zien zijn
Series / Featured

3 gloednieuwe series die binnenkort op Netflix te zien zijn

Komende weken weer volop nieuwe series op de streamingdienst Netflix.

Iedere week verschijnen er wel een paar nieuwe series of seizoenen van lopende series op Netflix. Hieronder drie tips voor gloednieuwe series die je binnenkort op Netflix vindt.

The Upshaws | Vanaf 12 mei

Bennie (Mike Epps) is het hoofd van een zwart arbeidersgezin in Indianapolis. Hij is een charmante monteur die probeert om voor zijn vrouw Regina, hun twee dochters en eerstgeboren zoon en zijn tienerzoon uit een andere 'relatie' te zorgen.



Eden | Vanaf 27 mei april

Van maker Justin Leach (Ghost in the Shell 2). Yasuhiro Irie (Fullmetal Alchemist) regisseert het verhaal over robots die het laatste mensenkind opvoeden. Het eerste seizoen staat aan het einde van deze maand op Netflix. Een van de vele anime die de streamingdienst voortbrengt.



Sweet Tooth | Vanaf 4 juni

De serie speelt zich enkele jaren af na 'The Great Crumble', een semi-apocalyptische gebeurtenis die de aarde heeft veranderd, maar ook voor de komst van 'hertachtige' mensen heeft gezorgd. We volgen Sweet Tooth, een van deze hertachtige personen, die een onverwachte band heeft met een einzelgänger. Samen gaan de twee op avontuur door een vergroeide, gevaarlijke wereld.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote verrassingen in nieuwe 'Friends'
Series / Nieuws

Grote verrassingen in nieuwe 'Friends'

De reünie van Friends heeft de nodige verrassingen volgens Courteney Cox.

In 2004 stopte de serie Friends na tien seizoenen, misschien wel de succesvolste sitcom die we mogelijk als mensheid hebben voortgebracht. Nu een kleine twintig jaar later komt er op de gloednieuwe streamingdienst HBO Max een reünie-aflevering.

In 2019 werd bekend dat er wordt gewerkt aan een "The One Where They Got Back Together", een reünie van de complete cast en crew. De aflevering is een special zonder script en is waarschijnlijk te vergelijken met de eerdere reünie-special van The Fresh Prince of Bel-Air in 2020.

Verrassingen tijdens speciale Friends
"Het was ongelooflijk. Het was zo emotioneel. Het is een reünie zonder script, maar we moesten voor het eerst op Stage 24 zijn, wij allemaal, in ongeveer - ik ben vergeten hoeveel jaar - 15 of 17 jaar?" zei Courteney Cox (Monica Geller) tijdens een interview met Ellen DeGeneres.

[i]"We hadden veel speciale verrassingen en het was fantastisch, echt waar,"
voegde de actrice er nog aan toe. Uiteraard zijn Jennifer Aniston (Rachel Green), Lisa Kudrow (Phoebe Buffay), David Schwimmer (Ross Geller), Matt LeBlanc (Joey Tribbiani) en Matthew Perry (Chandler Bing) de andere gezichten die de show moeten stelen.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kondigt nieuwe Nederlandse Original aan
Series / Nieuws

Netflix kondigt nieuwe Nederlandse Original aan

De opnames van de serie Dirty Lines zijn vandaag van start gegaan.

De opnames van de Nederlandse Original serie Dirty Lines zijn van start gegaan in Amsterdam. De serie wordt gemaakt in samenwerking met Fiction Valley en is geïnspireerd op het boek 06-Cowboys van Fred Saueressig over de opkomst van de telefoonsekslijnen eind jaren tachtig.

De serie is onder meer gemaakt door Pieter Bart Korthuis (Penoza, Vechtershart), die tevens samen met Tomas Kaan en Anna van der Heide de regie op zich neemt.

Het verhaal
Het verhaal van Dirty Lines begint anno 1987 in Amsterdam, een tijd waarin de Nederlandse samenleving snel veranderde. Psychologiestudente Marly Salomon start met een bijbaantje bij een gloednieuw bedrijf: Teledutch.

Het telecombedrijf, opgericht door de broers Frank en Ramon Stigter, is Europa's eerste onderneming in sekstelefoonlijnen. Binnen no-time verdienen Frank en Ramon geld als water en wordt Marly volledig meegezogen in deze wilde en snelle transformatie.

De laatste jaren van de Koude Oorlog gaven hoop en inspireerden een nieuwe generatie om het leven uitbundig te vieren. Amsterdam werd het epicentrum van deze culturele revolutie waarin housemuziek en de nieuwe liefdesdrug XTC werden geïntroduceerd. De sekstelefoonlijnen boden een nieuwe manier om anoniem seks te ervaren, waardoor niet alleen de moraal van de consumenten, maar bovenal dat van hun bedenkers voorgoed veranderde.

De cast van Dirty Lines wordt binnenkort bekend gemaakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Titans' toont bekende Batman-locatie
Series / Nieuws

'Titans' toont bekende Batman-locatie

De serie Titans is druk bezig met de opnames van zijn derde seizoen in Canada.

De opnames van de serie Titans zijn in volle gang in Canada. Uit nieuwe beelden van achter de schermen blijkt dat we dit derde seizoen een bekende Batman-locatie zullen bezoeken.

De foto's tonen het beruchte Arkham Asylum, dat laat zien dat Gotham dit seizoen echt een grote rol gaat krijgen. Vorige maand liet Jason Todd-acteur Curran Walters nog een beeld zien waaruit bleek dat Gotham een rol kreeg.

Arkham Asylum
Op de nieuwe foto's kan je niet alleen Arkham Asylum zien, maar ook voertuigen die het logo daarvan dragen. Het gaat onder meer om een gevangenenbus, met een teken dat deze niet stopt:

Tweet verwijderd

Fans kunnen dit nieuwe seizoen verwachten dat onder meer Jonathan Crane te zien is, ook wel bekend als de schurk Scarecrow. Vorige maand bleek dat Vincent Kartheiser gecast was in die rol: "Voor de meesten staat hij bekend als de Scarecrow. Cane is een van de gevangenen van Arkham Asylum en biedt zijn diensten aan als profiler en consultant van het Gotham City Police Department."

Er is verder weinig bekend over het nieuwe seizoen van de serie Titans.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maker 'Peacemaker' dacht dat er een dode viel bij een stunt
Series / Nieuws

Maker 'Peacemaker' dacht dat er een dode viel bij een stunt

Althans, dat dacht producent Simon op de set van de serie van James Gunn.

De serie Peacemaker wordt op dit moment opgenomen. De DC-show van James Gunn komt over een jaar op HBO Max te staan en op Twitter onthulde Gunn dat een van de producenten ervan overtuigd was dat er een stuntman dood was gegaan.

"Gisteren lieten we een gebouw ontploffen en stond er een dummy in een deuropening. En gedurende vijf seconden dacht onze producent Simon, die niet wist dat de dummy een dummy was, dat we per ongeluk iemand vermoord hadden."

Keihard lachen
Gunn heeft zelden zo hard gelachen: "Het is het hardste dat ik gelachen heb sinds het begin van de pandemie. En ik lachte vanmorgen net zo hard toen ik het aan Jenn kon vertellen."



De veiligheid op filmsets is natuurlijk altijd enorm belangrijk. Het gebeurt ook wel vaker dat even gedacht wordt dat iets helemaal mis gaat.

Zo dachten sommige crewleden even dat Tom Cruise dood ging op de filmset van Mission: Impossible - Fallout, toen meerdere mensen dachten dat Cruise uit een helikopter gedonderd was.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-fans zijn woest na cancellen van een nieuwe serie
Series / Nieuws

Netflix-fans zijn woest na cancellen van een nieuwe serie

Dat Netflix besloten heeft om te stoppen met de serie The Irregulars maakt heel wat mensen heel boos.

Netflix heeft door het coronavirus meer series geannuleerd dan het wellicht van plan was. Zo komt er geen nieuw seizoen van de serie GLOW, omdat het te duur is om op te nemen als gevolg van het coronavirus.

Deze week bleek dat Netflix een punt zet achter de serie The Irregulars, geheel tegen de verwachtingen van de fans in. Die zijn nu dan ook behoorlijk boos op het cancellen ervan.

Boze fans
Niet alleen wist The Irregulars bovenaan de top tien van Netflix te komen, ook wist de serie op een gegeven moment zelfs beter te scoren dan Disney+-serie The Falcon and the Winter Soldier. Toch besloot men hem te cancellen.

Dat fans daar bepaald niet blij van worden, blijkt vandaag wel:



Netflix-serie The Irregulars gaf een heel eigen draai aan de boeken rond Sherlock Holmes. Centraal stond de bende tieners die allemaal op straat leefden, die gemanipuleerd worden door Doctor Watson en zijn partner Sherlock Holmes.

Helaas blijft het bij de acht afleveringen die nu online staan.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Succession' vindt een Oscar-winnaar voor het derde seizoen
Series / Nieuws

'Succession' vindt een Oscar-winnaar voor het derde seizoen

Acteur Adrien Brody heeft getekend voor een van de gastrollen in het nieuwe seizoen.

Succession heeft een van zijn gaststerren gevonden voor het aankomende derde seizoen. Oscarwinnend acteur Adrien Brody heeft getekend voor een rol.

Adrien Brody speelt volgens Deadline het personage genaamd Josh Aaronson. Hij is een activistische uitvinder en miljardair die een actieve rol heeft in de gruwelijke oorlog die woedt binnen Waystar RoyCo. Brody kennen we onder meer van films als Midnight in Paris en The Pianist.

Succession seizoen 3
Het tweede seizoen van Succession eindigde ermee dat Logan Roy lijnrecht tegenover zijn zoon Kendall kwam te staan, dat hij de schuld kreeg van een groot schandaal dat te maken had met het bedrijf.

Gezien de glimlach op het gezicht van Logan Roy, is duidelijk dat het derde seizoen een extreme publieke strijd omvat zoals we die nog niet eerder binnen de familie Roy gezien hebben. Met Brody als gastacteur, zijn we erg benieuwd welke positie hij binnen dit gave gevecht krijgt.

De serie Succession begint als het goed is op korte termijn met de opnames van het nieuwe seizoen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix maakt epische fantasy-serie 'The Magic Order'
Series / Nieuws

Netflix maakt epische fantasy-serie 'The Magic Order'

Opnieuw een samenwerking met Mark Millar, de bedenker van Jupiter's Legacy.

In een blogpost van afgelopen donderdag heeft Mark Millar aangekondigd dat zijn stripreeks The Magic Order officieel een serie wordt op Netflix. De streamingdienst zag eerder af van de verfilming, maar komen nu terug op hun besluit.

Millar zei het volgende over de nieuwe kans voor The Magic Order:

"Een adempauze heeft ervoor gezorgd dat Netflix het materiaal met een frisse blik heeft bekeken, en we nu de kans krijgen om de serie te maken. We beginnen binnenkort met het inhuren van schrijvers voor de scenario's."

Millar liet daarnaast weten dat er een tweede en derde volume komen van de graphic novel-reeks. Beide delen verschijnen komend najaar.

Meer Millar
De getalenteerde Millar onthulde tevens dat hij ook aan een heel ander project werkt: een zesdelige live-action spionage-serie. Hier zei hij het volgende over:

"We werken hard aan een nieuwe spionage-serie, mijn eerste spion-gerelateerde project sinds Kingsman. De scenarist is iemand van wie ik al zeker 20 jaar fan ben, en hij is de enige persoon die ik voor het project heb benaderd. Dit zou wel eens een van de grootste franchises kunnen worden die ik heb bedacht."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Check hier de eerste trailer van 'Stranger Things' seizoen 4!
Series / Trailer

Check hier de eerste trailer van 'Stranger Things' seizoen 4!

Netflix heeft vandaag dan eindelijk de eerste beelden van de nieuwe reeks vrijgegeven. #StrangerThings

Het vierde seizoen van Stranger Things komt er dan eindelijk aan. Gisteren was er een vrij opmerkelijke teaser voor het vierde seizoen en vandaag hebben we de trailer.

In een video die gisteren online verscheen, getiteld HNL Control Room (waarbij HNL staat voor Hawkins National Laboratory) zagen we een stel tv-schermen die cryptische teasers toonden, waaronder beelden van een speelruimte, een schaakbord en een bebloede Magic 8-Ball. Aan het einde zagen we dat vandaag een trailer vrijgegeven zou worden.

De eerste beelden
Nu is het dan eindelijk zover en is er een echte teaser voor het nieuwe seizoen. Dat borduurt voort op wat we al gezien hebben en waarvan we wisten dat we dat konden verwachten dit seizoen. Hieronder zonder verder omhaal de beelden:



Het nieuwe seizoen van Stranger Things wordt erg duister. Finn Wolfhard, een van de hoofdrolspelers, zei: "Dit is het duisterste seizoen tot nu toe, met exploderende ratten en al." Hij zegt ook dat men de serie "elk seizoen weer enger en verdrietiger, maar ook grappiger" maakt.

Dat gaan we dus beleven met dit nieuwe seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Rogue One'-schurken duiken op op nieuwe setfoto's 'Star Wars: Andor'
Series / Nieuws

'Rogue One'-schurken duiken op op nieuwe setfoto's 'Star Wars: Andor'

Meer bekende figuren uit Rogue One bevolken de wereld van Star Wars-serie Andor.

Op een reeks nieuwe setfoto's van Star Wars-serie Andor is te zien dat de shoretroopers uit de film Rogue One zullen terugkeren.

Na het immense succes van The Mandalorian werkt Lucasfilm momenteel aan verschillende series voor Disney+, waaronder dus ook Andor, een prequel op de film Rogue One uit 2016. Diego Luna, die we ook zien op de setfoto's, speelt opnieuw het personage Cassian Andor.

Mon Mothma is back!
Luna wordt in de serie vergezeld door nieuwe gezichten als Stellan Skarsgård, Adria Arjona en Fiona Shaw. Genevieve O'Reilly zal opnieuw te zien zijn als het klassieke Star Wars-personage Mon Mothma.

De eerder genoemde shoretroopers zagen we in Rogue One op de stranden van de planeet Scarif, waar de leden van Rogue One (waaronder Cassian) hun laatste aanval inzetten. Het is nog onduidelijk of Cassian Scarif bezoekt in de serie, of dat dit een heel andere planeet is.

Andor wordt ergens in 2022 op Disney+ verwacht.











Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-ster was bang tijdens de opnames
Series / Nieuws

'Stranger Things'-ster was bang tijdens de opnames

Maya Hawke was met name bang voor het coronavirus en durfde bijna niet de filmset op.

Na een flinke vertraging als gevolg van het coronavirus, vordert het vierde seizoen van Stranger Things eindelijk. Gisteren was er bijvoorbeeld de eerste echte teaser voor het nieuwe seizoen.

Actrice Maya Hawke, die de rol van Robin speelt sinds het derde seizoen van de serie, vertelde tijdens een interview dat ze "erg bang" voor de opnames was. Pas toen ze haar vaccin kreeg was het enigszins te doen.

Erg bang zijn
"Ik ging naar die vaccinatieklinieken en bleef daar wachten tot ze er eentje over hadden. En uiteindelijk hadden ze dat. Ik heb bijna een maand geleden een vaccin gekregen," onthulde Hawke.

" Iedereen deed echt zijn best om veilig te zijn en er is hard gewerkt om ervoor te zorgen dat we allemaal veilig waren en in quarantaine gingen als dat nodig was. En dat was geweldig, maar het is echt een baan waarin je blootgesteld staat."

Ze was dan ook "bang om op de set te zijn en een scène op te nemen waarin ik moest schreeuwen. Je moet schreeuwen, huilen en spugen en wat je ook wil of vindt, je kan dat niet doen met een masker op. Dus ik was erg bang."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wie is Caleb in de Disney+ serie 'Star Wars: The Bad Batch'?
Series / Nieuws

Wie is Caleb in de Disney+ serie 'Star Wars: The Bad Batch'?

In de eerste aflevering van The Bad Batch zat een bijzondere Padawan. Wie is dit? En waar kunnen we hem van kennen?

**Let op! Dit bericht bevat SPOILERS voor de eerste aflevering van The Bad Batch**

De openingsminuten van de eerste aflevering van de nieuwe Star Wars-serie The Bad Batch waren oogstrelend en zaten bomvol bekende karakters. Een van die personages is Caleb, de Padawan die ontsnapt aan Order 66. Wie is deze jongen?

Caleb, die als volledige geboortenaam Caleb Dume draagt, werd op jonge leeftijd opgenomen in de Jedi Order en getraind door Jedi Master Depa Billaba, die we ook in deze aflevering zien.

Order 66
Het uitspreken van Order 66 en de gevolgen daarvan werden fataal voor master Billaba, maar Caleb ontsnapt. Dat verhaal zien we in deze aflevering. Hij vluchtte naar Plateau City, alwaar hij het schip van Kashmir steelt en vertrekt naar Corusant, waar hij de schuilnaam Kanan Jarrus aanneemt.

Niet veel later ontmoet hij Hera Syndulla, die hij helpt in een battle. Vervolgens wordt hij onderdeel van de crew van The Ghost, het schip van Hera.

Star Wars: Rebels
Vervolgens vallen we in het verhaal dat wordt verteld in het eerste seizoen van Star Wars: Rebels. Kanan is de leider van de crew van The Ghost, die verder is uitgebreid met droid C1-10P (Chopper), Lasad strijder Zeb Orrelios en Mandalorian wapenexpert Sabine Wren. Hij neemt even later ook een Padawan aan: Ezra Bridger.

De kans dat we Caleb nog een keer te zien krijgen in deze serie is redelijk klein, aangezien de Bad Batch verder niet meer in zijn levensverhaal voorkomen. Echter: Captain Rex, die zowel binnen Rebels als [gerucht] in deze serie voor gaat komen [/gerucht], kan de ontbrekende schakel zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery'-actrice over haar terugkeer
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery'-actrice over haar terugkeer

Michelle Yeoh denkt dat het goed kan dat ze terugkeert: haar personage moet meer te doen krijgen in #StarTrek.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Trek: Discovery-fans moesten afscheid nemen van Michelle Yeoh in het derde seizoen van de serie. Maar de actrice laat weten dat haar personage vermoedelijk terugkeert.

De voorgestelde serie Section 31, waarin Yeoh's personage Philippa Georgiou de hoofdrol zou hebben, lijkt voorlopig uitgesteld. Vooral nu er aan maar liefst vijf andere series gewerkt wordt. Desalniettemin denkt de actrice dat ze terugkeert.

Een terugkeer
"We weten allemaal dat het portaal je weegt en bekijkt of je een tweede kans verdient. En dat is denk ik waar we allemaal op hopen in het leven als we iets misdaan hebben, dat we een tweede kans krijgen en daarmee mogelijk ook vergiffenis," aldus Yeoh.

Dat vindt ze dan ook erg interessant voor Georgiou: "Het laatste moment waarin ze met Michael Burnham sprak was prachtig. Echt buitengewoon. Het waren twee mensen die eindelijk accepteerden van elkaar wie ze waren."

De vraag is natuurlijk vooral wanneer ze terugkeert. Volgens Yeoh "hebben mijn uitvoerend producenten en showrunners en schrijvers nog een heleboel in petto voor dit buitengewone personage."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.