'Jupiter's Legacy': Het einde van de Netflix-serie uitgelegd

Netflix's 'Jupiter's Legacy': Het einde uitgelegd

Vandaag leggen we je uit wat het einde van de serie Jupiter's Legacy betekent.

Jim Pedd, 11 mei 2021 15:52

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Netflix mag dan wel geen Marvel-series meer maken, de streamingdienst zet wel vol in op superhelden en comics. Daarvoor kocht het Millarworld van Mark Millar, met als eerste project het ambitieuze Jupiter's Legacy.
Die serie was behoorlijk trouw aan de comics, maar omvatte ook een aantal twists en met name bij de finale was er een grote twist. Vandaag leggen we die aan je uit.

Het einde uitgelegd
In de serie worden heel wat zaadjes geplant die duidelijk maken dat George Hutchence mogelijk de ultieme schurk zou kunnen worden, ook al komt hij het dichtst bij familie voor Sheldon Sampson. Sterker nog: de serie behandelt hem ook als de grote schurk van de hele serie, genaamd Skyfox.

Dat verandert allemaal in de laatste momenten van de serie, als blijkt dat Walter Sampson / Brainwave het meeste van wat we zagen in de serie bedacht heeft. Skyfox had niets te maken met de terugkeer van Blackstar.

Walter vindt vooral dat zijn broer zijn krachten niet volledig benut en denkt dat The Union meer gebruik moet maken van haar krachten. En daarvoor is hij bereid alles te doen.

Overigens gaat hij echt extreem ver: Walter doodt namelijk ook zijn eigen dochter Raikou. Aan het einde van de serie kan Sheldon daarom nog altijd denken dat Walter zijn bondgenoot is en dat ze samen gaan strijden tegen Skyfox.
Lees meer over: Netflix, Jupiters Legacy, Einde, Mark Millar, Millarworld

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws