search
Nu al kritiek op Netflix-serie 'Halston'
Series / Nieuws

Nu al kritiek op Netflix-serie 'Halston'

Netflix lanceert komende vrijdag de serie Halston, met Ewan McGregor in de hoofdrol.

Netflix lanceert op 14 mei de serie Halston. Daarin speelt acteur Ewan McGregor het mode icoon. Maar de familie van Halston is nu al boos.

De vijfdelige miniserie draait om Roy Halston Frowick, de man die "de Amerikaanse mode voor altijd veranderde". De serie is gemaakt door Ryan Murphy als onderdeel van zijn miljoenendeal met Netflix en volgt de opkomst en uiteindelijke val van Halston in de jaren zestig en zeventig.

Flinke kritiek
In het echte leven begon Halston zijn carrière als hoedenmaker. Hij werd onder meer bekend met de iconische hoed die hij ontwierp voor Jacqueline Kennedy - die droeg zij naar de inauguratie van president John F. Kennedy. Halston overleed op 57-jarige leeftijd wegens de gevolgen van AIDS. De Netflix-serie bekijkt zijn leven in al zijn glorie en excessen.

Helaas is de familie er niet blij mee. Zij stellen niet benaderd te zijn door Netflix voor de serie en vinden de serie maar niets.

"De Halston-archieven en familie zijn niet geconsulteerd voor de aankomende Netflix-serie, die een inaccurate, fictieve versie van de beroemde modeontwerper bevat. De Halston-archieven blijven de enige en alomvattende bron rond de man en zijn nalatenschap als de persoonlijk aangewezen conservator van zijn privéstukken en eigendommen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen