search
ITV kondigt tiendelige 'Dr. Jekyll & Mr. Hyde'-serie aan
Series / Nieuws

ITV kondigt tiendelige 'Dr. Jekyll & Mr. Hyde'-serie aan

Het klassieke verhaal wordt in een modern jasje gestopt.

De Engelse zender ITV heeft opdracht gegeven tot het maken van een tiendelige dramaserie over Jekyll & Hyde, van scenarist Charlie Higson. Hij baseert zich daarbij op het klassieke verhaal over goed en kwaad van Robert Louis Stevenson en zal dat veranderen in een actie/avontuur.


Het oorspronkelijke verhaal stamt uit 1886 en heet The Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde en gaat om een wetenschapper die zijn innerlijke beest bevrijdt met een experimenteel goedje dat hij maakte. De miniserie van ITV zal zich afspelen in het Londen van de jaren 1930, toen de stad vol glamour was. Centraal staat Robert Jekyll, de kleinzoon van Dr. Henry Jekyll. Robert gaat op een ontdekkingsreis om erachter te komen waarom zijn familiegeschiedenis zo vol woede zit. Hij ziet het als een vloek, dat hij op momenten van extreme woede of stress verandert in Mr. Hyde en is uiteraard op zoek naar een oplossing.

Higson is schrijver en uitvoerend producent van de serie. Hij wordt bijgestaan door Francis Hopkinson en Foz Allan. Alle afleveringen worden geregisseerd door Colin Teague, die daar in januari 2015 mee van start gaat in India. In februari verhuist de productie naar Londen, waar tot juli 2015 gefilmd wordt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen