Fan van 'The Wire'? Dan hebben we goed nieuws

Fan van 'The Wire'? Dan hebben we goed nieuws

De makers van The Wire gaan aan de slag met Jon Bernthal voor een nieuwe HBO-serie.

Jim Pedd, 23 mei 2021 11:14

Jon Bernthal, Josh Charles en Jamie Hector hebben getekend om miniserie We Own This City te maken voor HBO. Die zal draaien om een corrupte taskforce in Baltimore.
Bernthal is gecast als een van de hoofdrolspelers in de serie. Bovendien hebben ook Josh Charles en Jamie Hector getekend voor hoofdrollen in de televisieserie van HBO. Deze wordt gemaakt door het team achter The Wire: David Simon en producent George Pelecanos. Verder tekende Reinaldo Marcus Green om te regisseren en als uitvoerend producent aan de slag te gaan.

De miniserie
We Own This City wordt gebaseerd op het gelijknamige boek van Baltimore Sun-verslaggever Justin Fenton en een zes uur durende miniserie.

Deze kijkt naar de opkomst en de ondergang van het Baltimore Police Department Gun Trace Task Force. We zien de corruptie en het morele verval dat de Amerikaanse stad te verwerken kreeg. In die tijd werden het beleid van massa-arrestaties en drugsarrestaties voor daadwerkelijk politiewerk gezet.

Bernthal speelt een van de hoofdpersonen in de serie, genaamd Sgt. Wayne Jenkins. Daarnaast is Josh Charles te zien als Daniel Hersl en Jamie Hector als Sean M. Suiter.

Bron: Variety

Lees meer over: We Own This City, HBO, Jon Bernthal, The Wire, Josh Charles, Jamie Hector

Populair nieuws