Robert Kirkman onthult grootste fout 'The Walking Dead'

Van welke aflevering heeft de comic-schrijver het meeste spijt?

Jim Pedd, 27-11-2014 10:09

The Walking Dead draait nu vijf seizoenen mee op AMC en dus kunnen de showrunners al terugkijken naar hun grootste fouten in de serie. Robert Kirkman, die meewerkt aan de serie en verantwoordelijk is voor de comics, vond vooral het einde van het eerste seizoen een grove fout. "Als ik het opnieuw zou kunnen doen, zou ik de CDC-aflevering niet gemaakt hebben," vertelde hij aan The Hollywood Reporter.
Het betreft één van de laatste afleveringen van het eerste seizoen, waarin DCD-dokter Edwin Jenner (Noah Emmerich) aan Rick (Andrew Lincoln) vertelt dat iedereen geïnfecteerd is. De showrunner en comic-schrijver is nu van mening dat de onthulling te vroeg kwam. "Er werd teveel informatie gegeven en het was een te grote verandering zo vroeg in de serie," ging Kirkman verder.

In de comics komt iedereen er op een andere manier achter. Als de dochter van Tyreese, Julie, overlijdt, wordt ze een zombie, zonder gebeten te zijn. Dat is het moment waarop Rick en de bende erachter komen dat iedereen geïnfecteerd is. "Ik heb het gevoel dat er een betere manier zou zijn geweest om het eerste seizoen af te ronden," concludeerde Kirkman.

Spijt heeft hij overigens niet van de finale: "Het was uiteindelijk een leuke aflevering. Ik hou van het personage Dr. Jenner en vind dat Noah geweldig werk verrichtte. Maar er zijn dingen in die aflevering die niet echt passen in de wereld van The Walking Dead."

Bron: THR

Lees meer over: the walking dead, robert kirkman, spijt, fout, aflevering, seizoen 1, finale, dc, infectie, zombies, rick grimes, andrew lincoln, noah emmerich

Populair nieuws