Na dit seizoen kijk je nooit meer hetzelfde naar 'Lucifer'

'Lucifer' moet een gigantisch verlies verwerken

Heel fijn eindigt dit vijfde seizoen niet voor Lucifer, en de serie zal ook nooit meer hetzelfde zijn.

Jim Pedd, 29 mei 2021 13:52

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Netflix zette deze week dan eindelijk het tweede deel van het vijfde seizoen van Lucifer online. Eindelijk konden fans zien hoe het verder gaat met de Duivel (Tom Ellis), nu zijn vader God (Dennis Hayberth) op Aarde gearriveerd is.

Maar het tweede deel van dit vijfde seizoen eindigde met een paar grote ontwikkelingen voor Lucifer en zijn geliefden. En dat zal grote consequenties hebben voor de rest van de serie.

Grote verrassing
Centraal in Lucifer staat dit vijfde seizoen het drama in de familie. Vroeg in de afleveringen probeert God zijn familie weer nader tot elkaar te krijgen, onder meer met een familiediner. Dat lukt niet, waarop Lucifer langzaamaan begint te begrijpen wat er mis is gegaan en waarom zijn vader is wie hij is.

Uiteindelijk meldt God dat hij met pensioen gaat en dat het aan Lucifer en Michael is om te kijken wie van de twee diens rol over kan nemen. Lucifer wil wel, maar Michael natuurlijk ook.

Tegen die achtergrond moeten de usual suspects (Lucifer, Chloe,D an en Ella) een nieuwe moord oplossen. Terwijl ze dat doen, volgt Dan een aanwijzing naar een huis, alwaar hij ontvoerd wordt. De ontvoerders martelen hem en terwijl Dan bijna ontsnapt, wordt hij neergeschoten.

Vlak voordat hij sterft, geeft hij Chloe een aanwijzing die haar leidt naar de ketting van Amenadiel, en blijkt dat hij het Flaming Sword aan het maken was, om Lucifer naar de hel te dwingen en zelf de plek van God in te nemen. Dat belooft wat voor de rest van dit seizoen.
Bron: ComicBook

Lees meer over: Lucifer, Netflix, Tom Ellis, Dennis Haybert

Informatie over de serie: Lucifer

Populair nieuws