search
Tweede seizoen voor dramaserie 'Hollands Hoop'

Tweede seizoen voor dramaserie 'Hollands Hoop'

Over een psychiater die een hennepplantage erft van zijn vader.

Jim Pedd

De dramaserie Hollands Hoop van de VPRO, VARA en NTR krijgt een tweede seizoen. Heel verrassend is dat niet, want gemiddeld werden de afleveringen van het eerste seizoen door zo'n 900.000 mensen bekeken. Centraal in de serie staat de psychiater Fokke Augistinus (Marcel Hensema). Hij kampt met een burn-out en een huwelijkscrisis en erft zijn vaders boerderij in Groningen.


Daar blijkt vanalles aan de hand, want zijn vader had er een professionele hennepplantage. Uit alle macht probeert Fokke de criminele praktijken op het erf uit zicht van zijn vrouw Machteld (Kim van Kooten) te houden, iets wat lang niet altijd eenvoudig verloopt. Zowel Hensema als Van Kooten hebben getekend voor het tweede seizoen.

Ook de personages Pepijn (Martijn Lakemeier), Dimitri (Peter van den Begin), Sasha (Nikola Djuricko) en wethouder Anna (Cynthia Abma) zijn in het tweede seizoen, dat door Franky Ribbens wordt geschreven, te zien. De afleveringen worden tot slot geregisseerd door Dana Nechushtan, die eerder het eerste seizoen regisseerde.

De serie werd onlangs nog bekroond met een Gouden Kalf voor de beste dramaserie en is vanaf vandaag op Dvd beschikbaar. Het tweede seizoen zal in 2016 uitgezonden worden.

Aanbevolen artikelen