'The Flash' introduceert een belangrijke nieuwe groep

De CEMA wordt nog heel groot in het Arrowverse - althans, dat potentieel is er.

Jim Pedd, 12-06-2021 16:11

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

De nieuwste aflevering van The Flash voegt een nieuwe kosmische entiteit toe aan het Arrowverse: de Cosmic Emergency Management Agency (CEMA). Die was in 2003 in de comics rond de Green Lanterns te zien en heeft een unieke niche.
De CEMA werd genoemd in de meest recente aflevering. Cisco was blijkbaar als ideale kandidaat voorgedragen voor een positie binnen de CEMA door John Diggle en Lyla Michaels. maar wat is de CEMA?

De CEMA
De CEMA is slechts eenmaal in de comics te zien geweest, in Green Lantern Vol. 3 #166 om precies te zijn. In de comics is het een organisatie die optreedt bij rampen, maar niet eentje die zich alleen op de Aarde richt, maar eentje die duizenden planeten helpt.

Het gaat daarbij vooral om het redden van overlevenden van rampen met planeet-etende monsters. Het gaat dus niet zozeer om het oplossen van rampen of het straffen van criminelen. Daardoor botste de CEMA in de comics ook met het Green Lantern Corps, dat zich juist bezighoudt met het handhaven van kosmische wetten en minder met het verzorgen van vluchtelingen.

Deze organisatie bestaat nu dus in het Arrowverse en zou misschien een soort functie van SWORD op zich kunnen nemen, waarbij men de Aarde gaat helpen bij kosmische rampen.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Flash, Arrowverse, CEMA, Grant Gustin

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix