search
Krijgt de 'Independence Day'-film een serie op Disney+?
Series / Nieuws

Krijgt de 'Independence Day'-film een serie op Disney+?

Disney+ heeft content nodig en maker Roland Emmerich wil meer produceren. Waarom niet toch?

Roland Emmerich brak echt door met Independence Day, een film die hij in 1996 maakte voor filmstudio 20th Century Fox. Daarop kwam in 2016 een vervolg uit, Resurgence, en sindsdien is het stil.

Dat komt door twee factoren: enerzijds de overname van 20th Century Fox door Disney en anderzijds door de negatieve ontvangst van Resurgence. Vijf jaar na de release van die film, vindt Emmerich echter dat het een perfect moment is om het verhaal voort te zetten.

Een serie maken?
Emmerich vertelde tijdens een interview in het kader van de 25ste verjaardag van de originele film, dat hij het wel ziet zitten om een serie te maken voor Disney+. De reden waarom hij gelooft dat dit mogelijk zou moeten kunnen zijn is eenvoudig: ze hebben content nodig.

"Ze hebben nu een streamingdienst en hebben daar producten voor nodig," begon Emmerich.

"Ik zou het geweldig vinden misschien een derde te maken, of een televisieserie en het verhaal voort te zetten. Toen we Independence Day: Resurgence maakten, hadden we het derde deel al klaar liggen. In feite had dat meer te doen met het eerste deel, omdat we erachter kwamen dat er een boel vluchtelingen waren die leefden op een vluchtelingenplaneet."

Kortom: wie weet komt er wel een serie!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen