search

Ons nieuws van dinsdag 6 juli 2021

Afgeschreven serie blijkt kijkcijferkanon op Netflix
Series / Nieuws

Afgeschreven serie blijkt kijkcijferkanon op Netflix

De Amerikaanse serie Manifest is al weken de topserie op de Amerikaanse Netflix.

De afgelopen periode cancelt Netflix echt bijzonder veel series. Dit is ook niet heel gek aangezien de streamingdienst ook echt enorm veel series producent. Volgens Netflix zelf zou uiteindelijk alsnog 62 procent van een de series een nieuw seizoen krijgen.

Maar de streamingdienst heeft ook heel wat series van andere producenten. Zo staat ook de serie Manifest op de Amerikaanse Netflix. En deze blijkt nu een groot succes in de States. Zou Netflix de serie een vervolg geven? Een vraag die uitstaat sinds Manifest door NBC werd gecanceld na het derde seizoen.

Manifest doet het goed op Netflix
De eerste twee seizoenen van Manifest werd bijna vlak na het stopzetten van de serie op de Amerikaanse Netflix gezet. Dat was midden juni. Nu staat de serie al drie weken bovenaan de Netflix Top 10 in de VS.



In Manifest is Montego Air vlucht 828 veilig geland na een nogal turbulent verlopen routinevlucht. Zowel de passagiers als de bemanningsleden zijn opgelucht wanneer ze de grond weer raken. Tijdens de paar uur die zij in de lucht hebben doorgebracht, is de rest van de wereld vijf jaar verder gekomen. Vrienden, geliefden en familieleden die de hoop hadden opgegeven en verder gingen met hun leven, worden nu geconfronteerd met het feit dat iedereen van vlucht 828 het vermeende ongeval overleefd heeft. De inzittenden van de vlucht krijgen een tweede kans, maar komen er al snel achter dat dit grote mysterie grote gevolgen heeft. Het lijkt erop dat zij voorbestemd zijn voor grootse dingen.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher: Blood Origin' vindt bekend 'Star Trek'-actrice
Series / Nieuws

'The Witcher: Blood Origin' vindt bekend 'Star Trek'-actrice

De The Witcher prequelserie Blood Origin vindt weer een nieuwe grote naam.

Het lijkt erop dat we nog dit jaar The Witcher seizoen twee op Netflix kunnen verwachten, maar nu is er ook groot nieuws voor de geplande prequelserie The Witcher: Blood Origin. Een grote naam uit Star Trek: Discovery zal een belangrijke rol gaan spelen.

Via Netflix wordt duidelijk dat Michelle Yeoh een hoofdrol gaat spelen in Blood Origin. De actrice gaat de rol van het personage Scí­an spelen. Zij wordt omgeschreven als "de allerlaatste van haar nomadische stam van zwaardelfen. Ze is een artiest met het mes, op een dodelijke zoektocht die het lot van het continent zal veranderen."

Michelle Yeoh in The Witcher: Blood Origin
Yeoh ken je niet alleen uit de moderne Star Trek-serie. Ze speelde ook rollen in de films Sunshine en Crouching Tiger Hidden Dragon en ze is binnenkort te zien in Gunpowder Milkshake naast Karen Gillan en Lena Headey.

In Blood Origin zien we ook Laurence O'Fuarain (Game of Thrones, Vikings, Black 47) als Fjall, een krijger die werd geboren in een clan die gezworen had een koning te beschermen.

De prequel speelt zich 1200 jaar af voor de moederserie en we krijgen een blik op het ontstaan van de Witchers. Declan de Barra is de showrunner en boekschrijver Andrzej Sapkowski is aanwezig als adviseur.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt de 'Independence Day'-film een serie op Disney+?
Series / Nieuws

Krijgt de 'Independence Day'-film een serie op Disney+?

Disney+ heeft content nodig en maker Roland Emmerich wil meer produceren. Waarom niet toch?

Roland Emmerich brak echt door met Independence Day, een film die hij in 1996 maakte voor filmstudio 20th Century Fox. Daarop kwam in 2016 een vervolg uit, Resurgence, en sindsdien is het stil.

Dat komt door twee factoren: enerzijds de overname van 20th Century Fox door Disney en anderzijds door de negatieve ontvangst van Resurgence. Vijf jaar na de release van die film, vindt Emmerich echter dat het een perfect moment is om het verhaal voort te zetten.

Een serie maken?
Emmerich vertelde tijdens een interview in het kader van de 25ste verjaardag van de originele film, dat hij het wel ziet zitten om een serie te maken voor Disney+. De reden waarom hij gelooft dat dit mogelijk zou moeten kunnen zijn is eenvoudig: ze hebben content nodig.

"Ze hebben nu een streamingdienst en hebben daar producten voor nodig," begon Emmerich.

"Ik zou het geweldig vinden misschien een derde te maken, of een televisieserie en het verhaal voort te zetten. Toen we Independence Day: Resurgence maakten, hadden we het derde deel al klaar liggen. In feite had dat meer te doen met het eerste deel, omdat we erachter kwamen dat er een boel vluchtelingen waren die leefden op een vluchtelingenplaneet."

Kortom: wie weet komt er wel een serie!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Arrow'-ster Stephen Amell mag zijn serie 'Heels' nog niet zien
Series / Nieuws

'Arrow'-ster Stephen Amell mag zijn serie 'Heels' nog niet zien

De acteur moet wachten tot alles echt helemaal af is en dan mag 'ie pas kijken.

Heels-acteur Stephen Amell heeft nog geen enkele aflevering van zijn eigen serie gezien. De boel is in augustus te zien en speelt zich af in een hechte gemeenschap in Georgia. Centraal staat de wereld van professionele worstelaars in kleine dorpjes en steden.

De serie is bedacht door schrijver Michael Waldron en Mike O'Malley doet dienst als showrunner. Centraal staat een worstelbedrijf dat van een familie is. We volgen de twee broers (Amell en Alexander Ludwig) die vechten over het nalatenschap van hun vader.

Nog niets gezien
We hebben tot nu toe enkel een teaser trailer gezien voor de serie, met een kleine glimp van hoe Amell eruit komt te zien in de worstelserie. In een nieuwe video geeft Amell toe nog geen aflevering gezien te hebben.

Dat mag hij niet van showrunner O'Malley, die heeft besloten dat Amell moet wachten tot alle afleveringen in hun geheel klaar zijn. Dat betekent voor de ster dat hij nog wel even moet wachten, vermoedelijk tot komende maand ergens.

In augustus dus te zien, hoewel hier in Nederland nog niet bekend is waar.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ironheart'-werktitel lijkt een spannend Marvel-detail te onthullen
Series / Nieuws

'Ironheart'-werktitel lijkt een spannend Marvel-detail te onthullen

Keert Iron Man dan toch op de een of andere manier terug in de serie Ironheart?

De werktitel van Ironheart lijkt onthuld te zijn. Fans geloven dat dit een indicatie zou kunnen zijn naar een terugkeer van acteur Robert Downey Jr. als Iron Man, ofwel Tony Stark zoals 'ie eigenlijk heet.

De opnames van Ironheart gaan binnenkort van start en The Cosmic Circus heeft weten te achterhalen dat de serie de werktitel Wise Guy krijgt. Op sociale media speculeren fans dat men hiermee verwijst naar de aanwezigheid van het personage van Downey Jr., die daarmee misschien wel terugkeert.

Meer van dat soort geruchten
'Wise guy' is natuurlijk een prima omschrijving voor de Armored Avenger. En het zou niet hoeven betekenen dat Tony Starks offer aan het einde van Avengers: Endgame hiermee ongedaan gemaakt wordt.

Toen we Riri Williams leerden kennen in de comics van Marvel, ontmoette ze een AI-versie van Tony Stark, nadat hij 'dood' gegaan was tijdens de gebeurtenissen van Civil War II. Hij hielp de jonge held een eigen harnas te bouwen en was haar hulpje via zijn stem.

Het zou zomaar kunnen, en daar horen we al veel langer verhalen over, dat de acteur toch terugkeert naar Marvel Studios en heel wat stemwerk gaat leveren.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 Netflix Originals kijken we naar uit in juli
Series / Featured

Deze 4 Netflix Originals kijken we naar uit in juli

Het wordt een prima maand als we zo vooruit kijken naar de maand juli op Netflix.

Netflix zet elke maand weer tal van series nieuw online. We zetten er vier op een rij waar we komende maand heel erg naar uitkijken. Vandaag dus de preview voor de maand juli!

Atypical seizoen 4 (9 juli): We bijten het spits af met het laatste seizoen van deze serie. We zien hoe Casey en Sam beiden op het punt staan om het nest te verlaten, moet de familie Gardner hiermee in het reine komen. Tot nu toe wist elk seizoen enorm te verbazen, dus hopelijk dit laatste deel ook.

Van Helsing seizoen 5 (16 juli): In dit laatste seizoen ontdekken de Van Helsings de roots van de Dark one en moet Vanessa in de Dark Realm overleven terwijl Dracula vanuit het Witte Huis heerst. Daarmee komt ook deze campy serie tot een einde. Vermoedelijk weer heerlijk spectaculair.

Suits seizoen 9 (17 juli): De serie eindigt met dit laatste seizoen. In de serie volgden we aan het begin nog een schoolverlater die een felbegeerde baan als advocaat-stagiair kreeg, zonder diploma.

Sky Rojo seizoen 2 (23 juli): Adrenaline en actie zijn terug in het tweede seizoen van Sky Rojo, van de makers van La Casa de Papel. Alleen al daarom kijken we uit naar deze nieuwe reeks. Door fatale gebeurtenissen in een bordeel slaan drie vrouwen die worden gekweld door hun verleden, op de vlucht voor hun pooier en zijn handlangers.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verloren 'Doctor Who'-aflevering wordt opnieuw gemaakt
Series / Nieuws

Verloren 'Doctor Who'-aflevering wordt opnieuw gemaakt

Doctor Who krijgt zijn verloren aflevering weer terug, ditmaal in geanimeerde vorm.

Ooit verloren, maar binnenkort weer te zien. Doctor Who had de aflevering The Evil of the Daleks, die in september alsnog te zien zal zijn.

Terwijl fans wachten op het dertiende seizoen van de BBC-serie, laat de zender weten dat The Evil of the Daleks weer terugkeert. Daarmee vult men een gat in de geschiedenis van de franchise.

Geanimeerde aflevering
Het idee van de BBC is om het scenario van de aflevering te verfilmen als animatiefilm. Dat wordt dan op 27 september uitgebracht op Dvd en Blu-ray. Het is de laatste aflevering in het oorspronkelijke vierde seizoen van de serie, die destijds verloren is gegaan.

De restoratie werd door de BBC onthuld op de 53ste verjaardag van de aflevering. Mocht dit een succes blijken, dan kan het goed dat we veel meer te zien krijgen van dit soort afleveringen.

Het gaat overigens om een special van zeven afleveringen, waarvan de tweede het overleefd heeft. Die krijgt een remaster en de laatste zes, waarvan de BBC audio-opnames heeft, keert terug als animatieserie.

In het verhaal moeten de Doctor en zijn companion Jamie het opnemen tegen de Daleks, die hen willen dwingen hen te veranderen in menselijkere en levende wapens.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topacteur in Tiger King-serie 'Joe Exotic'
Series / Nieuws

Topacteur in Tiger King-serie 'Joe Exotic'

Docureeks Tiger King is inmiddels alweer 1,5 jaar oud, maar de serie komt er nog steeds!

In Peacocks serie over Joe Exotic worden de gebeurtenissen uit Netflix-docureeks Tiger King (verder) gedramatiseerd. En dat wordt gedaan door een zeker niet misselijke cast, die nu versterking krijgt van karakteracteur William Fichtner (The Dark Knight, Heat, Prison Break).

Fichtner zal de rol spelen van Rick Kirkham, de documentaire-maker die zijn opwachting maakte in de Netflix-serie. In Tiger King zien we hoe Kirkham als regisseur en uitvoerend producent een vroege poging deed om een reality-serie over Joe Exotic te maken. Dennis Quaid zou de rol eigenlijk spelen, maar hij moest ervan afzien na een conflicterend schema.

Concurrerende series
Fichtner zal te zien naast acteurs als Kate McKinnon (als Carole Baskin) en John Cameron Mitchell (Joe Exotic).

Hernan Lopez, Marshall Lewy en Aaron Hart zijn de uitvoerend producenten, en Justin Tipping regisseert de eerste vier afleveringen (waaronder de pilot). Black Widow-regisseur Cate Shortland neemt afleveringen 5 t/m 8 voor haar rekening.

Peacocks Joe Exotic is overigens niet de enige serie die over de Tiger King-saga wordt gemaakt. CBS Television Studios heeft namelijk ook een serie met Nicolas Cage als Joe Exotic op de planning staan.

NBC and UCP's Joe Exotic is not the only dramatization of the Tiger King saga that's in the works as CBS Television Studios is developing a series with Nicolas Cage attached to play Exotic.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
John Cena is een "onuitstaanbare klootzak" in 'Suicide Squad'-serie 'Peacemaker'
Series / Nieuws

John Cena is een "onuitstaanbare klootzak" in 'Suicide Squad'-serie 'Peacemaker'

James Gunn regisseerde vijf afleveringen van de gewelddadige superhelden-serie van DC en Warner Bros.

Het debat of je een serie of film kunt maken over een centraal personage dat echt afgrijselijk is, zal altijd een punt van discussie blijven. Die balans om zo'n personages in al zijn facetten te laten zien blijft lastig, maar series als Breaking Bad en The Sopranos hebben aangetoond dat het kan.

En nu komt daar mogelijk Peacemaker bij. In de acht-delige spinoff van The Suicide Squad, waarvan vijf afleveringen worden gemaakt door James Gunn, doen ze een poging om een wanstaltig personage zijn eigen serie te geven.

Peacemaker mag dan wel een soort-van-superheld zijn, maar Gunn zelf beschrijft als een "ontzettende klootzak. Hij is geen goeierik. En hij draagt het belachelijkste kostuum dat je ooit hebt gezien.".

Interessant gegeven
Maar waarom zou je dan een serie maken over een personage als Peacemaker? Gunn zegt er het volgende over:

"Peacemaker heeft een set idealen die ik erg interessant vind. Hij wil op wat voor manier vrede brengen, zelfs als dat betekent dat hij vrouwen en kinderen ervoor moet vermoorden. Klinkt als onzin, maar er is wel degelijk kaas van te maken. In Johns acteerprestatie zie je dat hij niet helemaal comfortabel is met zijn eigen denkwijze. En dat is het zaadje voor de gehele acht-delige serie."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste 'Transformers: War for Cybertron'-deel krijgt zijn eerste beelden
Series / Trailer

Laatste 'Transformers: War for Cybertron'-deel krijgt zijn eerste beelden

Transformers: War for Cybertron gaat snel verder met zijn derde en laatste deel: Kingdom.

De trailer van Transformers: War for Cybertron: Kingdom is online gezet door Netflix. Het gaat om het derde en laatste deel van de War for Cybertron-trilogie, dat door Hasbro en Netflix is gelanceerd.

De serie duikt diep in de geschiedenis van de Autobots en Decepticons uit het G1-tijdperk, en we leren onder meer hoe Optimus Prime en Megatron van vrienden naar aartsvijanden gingen. Ze werden uiteindelijk de leiders van twee strijdende facties, wat leidde tot de verwoesting van hun thuisplaneet, Cybertron.

Einde van de serie
Nadat de oorlog in het tweede deel naar de Aarde kwam, krijgen we in het derde deel te zien hoe de Beast Wars hier een factor in zijn.

De introductie van de Beast Wars was zo'n beetje de cliffhanger aan het einde van Earthrise. Daarin besloot Optimus Prime om Megatron niet te doden. En die verraadde hem vervolgens door de Matrix of Leadership mee te nemen. Optimus en de Autobots bleven in een zware situatie achter.

Maar daarop verscheen er een raptor die zichzelf onthulde als Transformer. Dat betekent dat het derde en laatste deel de fans van de franchise dan ook enorm zal gaan plezieren.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fan van vampiers? Dan zit je goed bij 'Let the Right One In'
Series / Nieuws

Fan van vampiers? Dan zit je goed bij 'Let the Right One In'

De serie Let the Right One In krijgt namelijk heel wat vampiers blijkt nu.

Showtime werkt druk aan een serie gebaseerd op het boek Let the Right One In van John Ajvide Lindqvist. Nu blijkt de cast helemaal rond te zijn en horen we ook dat de serie een grote verandering van het bronmateriaal bevat.

Variety meldt dat er nieuwe castleden gevonden zijn: Kevin Carroll speelt Zeke Dawes, een succesvol restauranteigenaar. Hij is bevriend met Mark (Demián Bichir) en weet van de ziekte van Eleanor (Madison Taylor Baez). Ian Foreman tekende als Isaiah, een "stille en gevoelige jongen die bevriend raakt met Eleanor en geen idee heeft van de bedreiging die zij in zich heeft". Dan is er Jacob Buster die Peter speelt "een lieve en grappige jongen die lijdt aan dezelfde conditie als Eleanor. Als zijn vader een potentieel geneesmiddel op hem test, gaat het helemaal mis en verandert hij in een verschrikkelijk monster."

Afwijken van het bronmateriaal
In het boek draait het om een jong meisje dat een vampier blijkt te zijn. Zij wordt bevriend met een menselijk jongetje, met alle gevolgen van dien.

In de Showtime-serie ontmoeten we dus nog een personage die ook een vampier is. Dat dit een hoofdpersoon is, maakt dat ook meteen duidelijk is dat we meer vampiers gaan zien in de franchise dan tot nu toe het geval was.

Eleanor wordt in de serie gebeten door een mysterieus wezen. Zij moet samen met haar vader Mark om die reden een teruggetrokken leven veranderen en gruweldaden begaan om haar in leven te houden.

Als ze terugkeert naar New York City, ontmoet Eleanor een vriend die haar verlangen om weer een mens te zijn vergroot, zelfs al brengt haar conditie een dierachtige kracht naar buiten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'She-Hulk' komt met een verrassend nieuw castlid
Series / Nieuws

'She-Hulk' komt met een verrassend nieuw castlid

De serie She-Hulk begint langzaamaan alles op een rij te krijgen voor zijn opnames.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Afgelopen weekend bleek dat The Wrecking Crew mogelijk verschijnt in Marvel-serie She-Hulk. En nu horen we het gerucht dat rapper Megan Thee Stallion een rol krijgt in de serie van Disney+.

Marvel Studios zou rapper Megan Thee Stallion benaderd hebben om een rol te spelen in de She-Hulk-serie. Die moet volgend jaar al op Disney+ te zien zijn. Naar verluidt gaat het om een rol waarin de rapper zichzelf speelt. Het verhaal is tegelijk dat het om een terugkerend iets gaat en dus niet een veredelde cameo.

Groot fan van de comics
Het is moeilijk om je een rol voor te stellen waarbij Megan Thee Stallion meerdere verschijningen heeft in de serie. Maar het zou een running gag kunnen zijn, of wellicht dat de rapper simpelweg bevriend is met Jennifer Walters.

Van de rapper weten we ook dat ze groot fan is van comics. Bovendien maakte ze een nummer met Normani, Diamonds, dat zelfs gebruikt werd in de soundtrack van de film Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn).

Wat het wordt is niet zeker. In She-Hulk speelt Tatiana Maslany de titelrol. Acteur Mark Ruffalo keert terug als The Hulk en Tim Roth als The Abomination. De serie is volgend jaar al op Disney+ te volgen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Luke Cage'-ster had afsluiting gewild, maar kreeg die niet van Netflix
Series / Nieuws

'Luke Cage'-ster had afsluiting gewild, maar kreeg die niet van Netflix

Netflix besloot de serie na het tweede seizoen te cancellen, terwijl het verhaal zeker niet af was.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Luke Cage werd vrij abrupt gecancelled door Netflix. Acteur Mike Colter, die twee seizoenen de hoofdrol mocht spelen, vertelde tijdens een nieuw interview waar hij denkt dat de serie heen zou kunnen.

Echt afsluiting kregen fans en de acteur ook niet. Dat gebeurde eigenlijk vrij snel nadat Marvel Studios besloten had om Marvel Television zelf over te nemen, waarna de series die het samen met Netflix maakte allemaal geannuleerd werden. Voor Luke Cage gold daardoor dat de serie met een grote cliffhanger eindigde.

Heel veel richtingen
"We hadden zoveel kanten op kunnen gaan. Zo was er de Alias-reeks, waarin Jessica [Jones] en Luke een kind krijgen en een volwassen leven proberen te werken en echt proberen een leven op te bouwen en dat was heel interessant geweest," vertelde Colter.

"Dan is er de reis die Luke maakte in zijn eigen serie met Harlem's Paradise, waarin hij de club overgenomen had en het de vraag is of hij een schurk wordt, of een man die aan de andere kant van de wet staat - en wie gaat hem dan tegenhouden? Dat was ook interessant geweest, met hem als een gangster."

Helaas gaan we het allemaal nooit beleven, want de serie krijgt geen derde seizoen en de acteurs keren niet meer terug hoe het er nu naar uitziet.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lupin' seizoen 3 geeft een grotere rol aan de bondgenoot van Assane Diop
Series / Nieuws

'Lupin' seizoen 3 geeft een grotere rol aan de bondgenoot van Assane Diop

Omar Sy laat weten dat het derde seizoen van Lupin weer heel anders wordt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix-serie Lupin wist de wereld enorm te verrassen met bijzonder hoge kijkcijfers. Gek is het dus niet dat Netflix nog voor de release van het tweede seizoen al besloten had om een derde rits te bestellen.

Acteur Omar Sy, die de hoofdrol van Assane Diop speelt, deelde nu een veelbelovende update over de voortgang van het derde seizoen. Hij onthulde tijdens een interview met Entertainment Weekly dat "we het daar nu over hebben. We hebben veel dingen die we willen doen en zeggen, maar zijn nog druk aan het schrijven."

Nieuwe bondgenoot
Een aspect van de serie wordt sowieso uitvergroot volgens Sy, namelijk de hond van Lupin. Die had nog een niet al te grote rol en dat verandert.

"J'accuse, en ik zeg 'zij', omdat ze een vrouw is, is echt een diva. Ze is heel moeilijk op de set. Maar we houden van haar. Ik wil verder niets verklappen, maar we gaan meer van haar laten zien", aldus Sy.

Volgens de acteur kunnen we sowieso verwachten dat Assane een groter team krijgt. "Als je de boeken leest, zie je dat hij veel bondgenoten heeft. Maar in de serie was het er maar eentje, Benjamin. Als hij mensen nodig heeft, huurt hij ze verder in. En ik denk dat we op een dag misschien wel een hele grote cast met veel mensen gaan hebben."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' moet de meest bizarre twist van 'Game of Thrones' uitleggen
Series / Featured

'House of the Dragon' moet de meest bizarre twist van 'Game of Thrones' uitleggen

House of the Dragon heeft het potentieel om te laten zien waarom Daenerys zo doordraaide.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Game of Thrones-prequel-serie House of the Dragon heeft een belangrijke taak. Deze moet namelijk de nogal slecht gevallen twist rond Daenerys Targaryen uitleggen.

Hoewel Dany werd opgebouwd als een van de grootste helden van Game of Thrones, stortte dat bouwwerk in elkaar in de laatste paar afleveringen. Dat kwam door haar toenemende isolatie in Westeros, na de dood van haar twee meest nauwe bondgenoten. Ze voelde dat de Iron Throne weg glipte en draaide toen compleet door.

Dit verklaren
De twist was niet briljant uitgelegd en al helemaal niet goed opgebouwd. Okay, dat Daenerys onder meer Randyll en Dickon Tarly vermoordde, leek al niet helemaal de bedoeling maar paste tegelijk wel binnen de manier waarop Westeros werkt. De vraag is dus ook vooral waar dit allemaal vandaan kwam.

Gelukkig weten we in de franchise dat er een gezegde is: elke keer als er een Targaryen geboren wordt, wordt een muntje opgegooid. Afhankelijk van de kant waar die op valt, wordt de Targaryen gestoord of normaal.

De serie House of the Dragon zoomt volledig in op de familie Targaryen en zou zodoende kunnen uitleggen hoe die familie precies werkt en waarom de ene gestoord is en de ander niet.

We weten bijvoorbeeld dat Aerys de Mad King genoemd werd (met reden!), Daenerys de Mad Queen en haar broer Viserys was wreed en sadistisch. Aemon daarentegen was een vriendelijke man, Rhaegar geliefd en Jon enorm eervol. Kortom: de serie House of the Dragon kan dit thema uitbouwen en daarmee meer verklaren van de twist.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.