Frank Oz keert terug als Yoda in 'Star Wars: Rebels'

Voor het eerst in jaren keert hij terug als de iconische Jedi-meester.

Jim Pedd, 16-12-2014 14:39

TVGuide meldt dat niemand minder dan Jedi-meester Yoda, ingesproken door Frank Oz, terug zal keren in Star Wars Rebels. Daarmee is het de eerste keer dat de acteur de rol inspreekt in lange tijd. Het betreft de aflevering die op 5 januari uitgezonden wordt en de titel Path of the Jedi draagt.
Het is voor het eerst sinds Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith dat Oz de stem van het personage inspreekt. In de animatieserie The Clone Wars was Tom Kane degene die de oeroude Jedi-meester in mocht spreken. Verder weten we dat Yoda waarschijnlijk alleen in de vorm van een stem in de serie te zien is.

Hij is een innerlijke stem voor Kanan (Freddie Prinze Jr.), tijdens zijn training van de jonge Ezra (Taylor Gray. "Ik heb het gevoel dat als we Yoda alleen als stem presenteren, het publiek niet zo snel verward zal raken," vertelde regisseur Dave Filoni over de keuze om het personage niet fysiek aanwezig te laten zijn.

"Ik wil niet dat je gaat denken dat Yoda zich van de ene naar de andere planeet teleporteert. Wat ik verder zo geweldig vind aan Frank, is dat je door zijn stem het gevoel krijgt dat hij wel ziet wat er gebeurt, ondanks dat hij zich ver weg bevindt. Hij verlaat dus niet de planeet Dagobah."

Frank Oz is het tweede oorspronkelijke castlid van de Star Wars-franchise die terugkeert voor de serie. Ook James Earl Jones was in te horen in de première als niemand minder dan Darth Vader. Mogelijk zullen er meer oorspronkelijke acteurs terugkeren voor toekomstige afleveringen.

Bron: TVGuide

Lees meer over: star wars rebels, yoda, frank oz, tv guide, star wars the clone wars, star wars episode iii revenge of the sith, jedi, tom kane, taylor gray, freddie prinze jr, dave filoni, james earl jones, darth vader

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in