search

Ons nieuws van dinsdag 16 december 2014

Definitieve poster 'Better Call Saul'
Series / Posters

Definitieve poster 'Better Call Saul'

Jimmy McGill werkt zich op tot Saul Goodman.

AMC heeft de definitieve poster(s) onthuld van het binnenkort te verschijnen Better Call Saul, de spin-off van Breaking Bad. Op het affiche zien we uiteraard Saul Goodman (Bob Odenkirk), in de moederserie de dubieuze advocaat van Walter White.

De spin-off speelt zich zes jaar af voor de eerste ontmoeting tussen Goodman en White. Als we hem ontmoeten heet Goodman nog Jimmy McGill, een kleine advocaat die op zoek is naar zijn geluk en bovenal de eindjes aan elkaar knoopt om de dag door te komen. Regelmatig krijgt hij te maken met Erhmantraut (Jonathan Banks), soms in zijn voordeel, maar vaak ook in zijn nadeel.

Breaking Bad-bedenker Vince Gilligan regisseerde de eerste aflevering van het tiendelige eerste seizoen. Het tweede seizoen, met dertien aflevering, is reeds akkoord bevonden door AMC.

Op 8 en 9 februari vangt Better Call Saul aan met een soort van speciale dubbel-aflevering.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Frank Oz keert terug als Yoda in 'Star Wars: Rebels'
Series / Nieuws

Frank Oz keert terug als Yoda in 'Star Wars: Rebels'

Voor het eerst in jaren keert hij terug als de iconische Jedi-meester.

TVGuide meldt dat niemand minder dan Jedi-meester Yoda, ingesproken door Frank Oz, terug zal keren in Star Wars Rebels. Daarmee is het de eerste keer dat de acteur de rol inspreekt in lange tijd. Het betreft de aflevering die op 5 januari uitgezonden wordt en de titel Path of the Jedi draagt.

Het is voor het eerst sinds Star Wars: Episode III "“ Revenge of the Sith dat Oz de stem van het personage inspreekt. In de animatieserie The Clone Wars was Tom Kane degene die de oeroude Jedi-meester in mocht spreken. Verder weten we dat Yoda waarschijnlijk alleen in de vorm van een stem in de serie te zien is.

Hij is een innerlijke stem voor Kanan (Freddie Prinze Jr.), tijdens zijn training van de jonge Ezra (Taylor Gray. "Ik heb het gevoel dat als we Yoda alleen als stem presenteren, het publiek niet zo snel verward zal raken," vertelde regisseur Dave Filoni over de keuze om het personage niet fysiek aanwezig te laten zijn.

"Ik wil niet dat je gaat denken dat Yoda zich van de ene naar de andere planeet teleporteert. Wat ik verder zo geweldig vind aan Frank, is dat je door zijn stem het gevoel krijgt dat hij wel ziet wat er gebeurt, ondanks dat hij zich ver weg bevindt. Hij verlaat dus niet de planeet Dagobah."

Frank Oz is het tweede oorspronkelijke castlid van de Star Wars-franchise die terugkeert voor de serie. Ook James Earl Jones was in te horen in de première als niemand minder dan Darth Vader. Mogelijk zullen er meer oorspronkelijke acteurs terugkeren voor toekomstige afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen tweede seizoen voor 'Gracepoint'
Series / Nieuws

Geen tweede seizoen voor 'Gracepoint'

Op de BBC worden de avonturen van Det. Alec Hardy wel voortgezet.

TV Line meldt dat het over en uit is voor de mysterie-serie Gracepoint van Fox. De remake van Broadchurch zal dus geen tweede seizoen krijgen. Fox wijt het annuleren van de serie aan lage kijkcijfers. Aan de cast zal het niet gelegen hebben, want de hoofdrollen in Gracepoint werden gespeeld door niemand minder dan David Tennant en Anna Gunn.

Naar de premièreaflevering keken in oktober slechts 4,8 miljoen mensen en dat aantal zakte naar 4 miljoen voor de finale van het eerste seizoen, die afgelopen week uitgezonden werd. Ondanks dat Fox de serie aankondigde als een gelimiteerde reeks, bestond altijd de mogelijkheid meer afleveringen te maken, gezien het feit dat het bronmateriaal ook een tweede seizoen krijgt.

Broadchurch, waarin David Tennant ook de rol van Detective Alec Hardy speelt, begint op 4 februari met uitzenden van het tweede seizoen. Gelukkig wordt het verhaal van de rechercheur dus gewoon voortgezet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Epische tv-serie 'Beowulf' in de maak
Series / Nieuws

Epische tv-serie 'Beowulf' in de maak

ITV maakt een dertiendelige serie.

ITV maakte onlangs bekend dat ze aan de slag gaan met een tiendelige serie rond Jekyll & Hyde. De Britse zender heeft echter nog een groot project in het vooruitzicht, namelijk een dertiendelige serie gebaseerd op het vroeg-middeleeuwse Angelsaksische gedicht Beowulf, een van de oudst bewaard gebleven literaire werken.

De meeste mensen kennen Beowulf waarschijnlijk van de animatiefilm Beowulf (2007) van regisseur Robert Zemeckis. De serie wordt omschreven als "een epische hervertelling van een van de literairs grootste en meest duurzame helden" en speelt zich af "in de donkere dagen van het mythische verleden van Groot Brittannië. Het verhaal ontvouwt zich op een grote schaal, gefilmd in de adembenemende schoonheid van het Noord-Oosten van Engeland."

De eerste aflevering brengt Beowulf terug naar Herot waar hij zijn respect wil brengen aan de recent overleden man die hem opvoedde. Eenmaal in Herot krijgt Beowulf te maken met het monster Grendl. Om respect te winnen, besluit hij het monster op te sporen en te doden.

De serie wordt uitgewerkt door James Dormer, Tim Haines en Katie Newman en de opnames starten in april 2015.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fraai boek - Achter de schermen van HBO's Game of Thrones: Seizoen 3 & 4
Series / Boek Review

Fraai boek - Achter de schermen van HBO's Game of Thrones: Seizoen 3 & 4

Een prachtig naslagwerk over het derde en vierde seizoen van de HBO-hitserie.

Achter de schermen van HBO's Game of Thrones seizoen 3 & 4

Auteur: C.A. Taylor | Pagina's: 193 | Release: 2014 | Taal: Nederland | Uitgeverij: BBNC | Druk: 1 | Uitvoering: Hardcover | ISBN: 9-789045-317137

Game of Thrones is één van de populairste series uit de geschiedenis van de Amerikaanse kabelaar HBO. Geen wonder dus dat er voor elke twee seizoenen een speciaal boek uitkomt, waarin een uitgebreide blik achter de schermen wordt gegeven. Uitgeverij BBNC voorzag SerieTotaal van een recensie-exemplaar van de Nederlandstalige editie van het boek Achter de Schermen van HBO's Game of Thrones: Seizoen 3 & 4, dat we in dit artikel onder de loep nemen.

Het boek bestaat uit drie delen: allereerst krijg je een uitgebreide blik achter de schermen voorgeschoteld, waarbij vooral aandacht uitgaat naar het uitwerken van nieuwe seizoenen van de populaire serie. Daarna komt schrijver C.A. Taylor toe aan een bespreking van het derde seizoen en vervolgens is het de beurt aan een bespreking van het vierde en meest recente seizoen van de serie.



De besprekingen zijn uitgebreid en interessant om te lezen. Dat komt omdat er niet alleen een blik achter de schermen wordt gegeven, maar ook een blik op de fictieve geschiedenis van de serie. Zo lees je over de ijsmuur die het Noorden beschermt tegen de bovennatuurlijke White Walkers en de Wildlings dat deze 4500 jaar voor het begin van de serie gebouwd is. De muur is maar liefst 230 meter hoog en bijna vijfhonderd kilometer lang.

Mooi is dat je vervolgens informatie krijgt over het maken van de muur op de filmset. Die was in eerste instantie gebouwd van doek en gips, gemonteerd op een framework van balken. De doeken en het gips werden vervolgens bekleed met hete was en zeezout, om een realistisch effect te geven. Maar, er waren scènes waarin de Wildlings tegen de muur opklimmen en tijdens het testen voor die scènes bleek het geheel niet stevig genoeg. Mensen gingen recht door het materiaal heen en dus moest er een nieuwe muur gemaakt worden, compleet van polyester.

Naast dit soort besprekingen zijn er in het boek ook nog fictieve geschiedenissen van hele families te lezen. Zo dus ook over de Martells, die in het vierde seizoen een belangrijke rol spelen in de Kings Landing verhaallijn. Ook dit is interessant om te lezen en biedt zoveel achtergrondinformatie dat het boek als een mooie aanvulling op de serie voelt.



De uitgave Achter de schermen van HBO's Game of Thrones seizoen 3 & 4 is al met al bijzonder uitgebreid en een mooie aanvulling op de seizoenen. Ben je een echte fan van de serie of de boekenreeks van George R.R. Martin, kan dit naslagwerk bijna niet in je kast ontbreken.

Het boek is te koop bij webwinkels als Bol.com, Libris en BBNC en uiteraard ook bij de betere boekhandel. Met dank aan uitgeverij BBNC voor het recensie-exemplaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.