search
Netflix & HBO scoren gigantisch veel Emmy nominaties

Netflix & HBO scoren gigantisch veel Emmy nominaties

De beide streamingdiensten zijn erin geslaagd om erg veel nominaties te verzamelen...

Geoffrey Ketels
Elk jaar opnieuw wordt er natuurlijk sterk uitgekeken naar de zogenaamde Emmy Awards. Ook dit jaar is dat niet anders. De voorbije jaren doen vooral de streamingdiensten het vaak erg goed en ook op dat vlak vormt dit jaar geen uitzondering.

Een eerste opvallend feitje is dat Netflix toch HBO voor zich moet dulden, hetzij dan met een verwaarloosbaar verschil. Voor de nummer één streamingdienst van de wereld geldt dat ze in totaal 129 nominaties wist te verzamelen. Voor HBO geldt dat ze er eentje meer, namelijk 130 binnen wist te halen.

Meeste nominaties
De meeste nominaties zijn wel uitgegaan naar projecten van respectievelijk Netflix en Disney+. Het ging hierbij om The Crown en The Mandalorian. Beide series gaan aan kop met in totaal een indrukwekkende 24 nominaties. Ook andere series zoals The Queen's Gambit evenals Bridgerton konden uitstekende cijfers voorleggen.

Op de uitreiking van de awards is het traditiegetrouw nog even wachten. Deze zal pas plaatsvinden op 19 september. De uitreiking gebeurt in het Microsoft Theater in het Amerikaanse Los Angeles. Eerder werd reeds bekend gemaakt dat de presentatie dit jaar zal worden verzorgd door Cedric the Entertainer.

Voorlopig mag HBO zich dus de meerdere van Netflix noemen, maar de uiteindelijke prijzen zullen toch pas op 19 september worden uitgedeeld.

Aanbevolen artikelen