search
Wordt straf 'Tiger King'-ster dan toch herbekeken?
Series / Nieuws

Wordt straf 'Tiger King'-ster dan toch herbekeken?

Het zou zomaar kunnen dat 'Tiger King'-ster Joe Exotic dan toch vroeger vrij zal komen...

Geoffrey Ketels
In eerste instantie leek de smeekbede van Joseph Maldonado-Passage, beter bekend onder de naam Joe Exotic weinig zoden aan de dijk te brengen. Nu blijkt daar mogelijks toch verandering in te komen.

Het was een rechter van het zogenaamde 10th District Court die Exotic plots nieuwe hoop heeft doen krijgen op een mogelijks vervroegde vrijlating. In eerste instantie werd Exotic nog veroordeeld tot een gevangenisstraf van 22 jaar.

Joe Exotic werd in het jaar 2020 opgesloten omdat hij door de rechter schuldig werd bevonden aan het beraden van de moord op Carole Baskin. Onderzoeken die werden uitgevoerd hebben immers aan het licht gebracht dat hij van plan was om een huurmoordenaar in te schakelen om zijn rivale uit de weg te ruimen. Daarnaast werd Exotic ook nog schuldig bevonden aan een reeks van andere misdaden waaronder dierenmishandeling.

Mildere straf
Alles bij elkaar gezien kreeg Exotic het zware verdict dat hij maar liefst 22 jaar de gevangenis in moest. Gelet op de leeftijd van Exotic (58 jaar) zou dat in zijn geval zomaar eens levenslang kunnen betekenen.

Een rapport van het zogenaamde KOCO heeft nu echter gesteld dat de Tiger King-ster een andere straf moet krijgen. Wellicht zal die 22 jaar dus toch nog worden herzien.

Wat bovenstaande precies betekent voor Exotic die recent nog aangaf prostaatkanker te hebben is nog niet bekend. Daarover wellicht binnenkort meer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen