Netflix heeft groot nieuws voor al haar abonnees

Netflix heeft groot nieuws voor al haar abonnees

De streamingdienst blijkt vastbesloten te zijn om haar huidige productaanbod verder uit te breiden...

Geoffrey Ketels, 15 juli 2021 om 16:39

Streamingdienst Netflix heeft vandaag vriend en vijand weten te verbazen. Het bedrijf heeft namelijk bekend gemaakt dat het niet langer alleen maar films en series gaat aanbieden. Binnenkort zullen er immers ook games aan het aanbod worden toegevoegd.
Netflix voelt de hete adem van concurrenten als Amazon Prime Video, Disney+ en HBO duidelijk stevig in de nek. Omwille van die reden gaat ze haar productaanbod (verder) uitbreiden. Het bedrijf heeft inmiddels ook Mike Verdu aangesteld als hoofd voor de ontwikkeling van videogames.

Mike Verdu is geen onbekende naam. In het verleden werkte hij dan ook reeds voor het grote gamebedrijf Electronic Arts. Bovendien was hij eerder ook al verantwoordelijk voor de games bij Facebook.

Nog even wachten
Bovenstaand nieuws betekent niet dat we reeds binnen de kortste keren aan het gamen kunnen slaan via Netflix. De eerste games worden dan ook pas verwacht tegen het jaareinde van 2022. Het opnemen van videogames in het aanbod zou er in eerste instantie niet voor zorgen dat de prijzen van de abonnementen zullen worden verhoogd.

In principe hoeft Netflix zich op dit ogenblik nog maar weinig zorgen te maken. Het aantal nieuwe abonnees blijft namelijk groeien en ze blijft tot dusver de grootste speler binnen de streamingmarkt. Toch moet het gezegd dat vooral partijen als Disney+ en Amazon Prime Video enigszins blijken te knagen aan het marktaandeel van Netflix.

Nu ook HBO bekend heeft gemaakt een verdere expansie van haar streamingdienst in de planning te hebben staan komt daar nog een extra te duchten tegenstander bij.

Welke games Netflix precies gaat laten ontwikkelen werd nog niet bekend gemaakt.

Lees meer over: Netflix, games, videogames, streamingdienst, streamingdiensten

Populair nieuws