'Breaking Bad' wint ook bij SAG Awards

Daarnaast won Modern Family wederom in de comedy-categorie.

Jim Pedd, 19-01-2014 16:06

De winnaars van de SAG awards zijn afgelopen zaterdag bekend gemaakt. Zoals verwacht is in de drama-categorie Breaking Bad de grote winnaar. Die serie ging er bij de Golden Globes ook al vandoor met de hoofdprijs. Breaking Bad beleefde afgelopen jaar zijn laatste seizoen, en bracht het verhaal van Walter White tot een schitterend einde.
Hoofdrolspeler Bryan Cranston kreeg erkenning voor zijn hoofdrol als Walter White. De prijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol in een dramaserie ging naar Maggie Smith. Zij kreeg het beeldje voor haar rol in Downton Abbey.

In de comedy-categorie ging Modern Family er wederom vandoor met de hoofdprijs. Eerder kreeg de serie die prijs in 2010, 2011 en 2012. Voor vier van de vijf seizoenen kreeg de serie dus de prijs. De beste mannelijke hoofdrol in een comedyserie ging naar Ty Burrell, voor zijn rol in Modern Family. De beste vrouwelijke hoofdrol in een comedyserie ging naar Julia Louis-Dreyfuss, in HBO-serie Veep.

Hieronder zie je de volledige lijst met winnaars. Mocht je benieuwd zijn naar de winnaars in de filmcategorieën, verwijzen we je door naar FilmTotaal.


Outstanding Ensemble in a Drama Series
"Breaking Bad" (AMC)

Outstanding Female Actor in a Drama Series
Maggie Smith - "Downton Abbey" (PBS)

Outstanding Male Actor in a Drama Series
Bryan Cranston - "Breaking Bad" (AMC)

Outstanding Ensemble in a Comedy Series
"Modern Family" (ABC)

Outstanding Female Actor in a Comedy Series
Julia Louis-Dreyfuss - "Veep" (HBO)

Outstanding Male Actor in a Comedy Series
Ty Burrell - "Modern Family" (ABC)

Outstanding Female Actor in a TV Movie or Mini-Series
Helen Mirren - "Phil Spector" (HBO)

Outstanding Male Actor in a TV Movie or Mini-Series
Michael Douglas - "Behind the Candelabra" (HBO)

Lees meer over: sag awards, breaking bad, modern family, bryan cranston, maggie smith, downton abbey, ty burrell, julia louis dreyfuss, veep

Populair nieuws