search

Ons nieuws van zondag 19 januari 2014

'Breaking Bad' wint ook bij SAG Awards
Series / Nieuws

'Breaking Bad' wint ook bij SAG Awards

Daarnaast won Modern Family wederom in de comedy-categorie.

De winnaars van de SAG awards zijn afgelopen zaterdag bekend gemaakt. Zoals verwacht is in de drama-categorie Breaking Bad de grote winnaar. Die serie ging er bij de Golden Globes ook al vandoor met de hoofdprijs. Breaking Bad beleefde afgelopen jaar zijn laatste seizoen, en bracht het verhaal van Walter White tot een schitterend einde.

Hoofdrolspeler Bryan Cranston kreeg erkenning voor zijn hoofdrol als Walter White. De prijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol in een dramaserie ging naar Maggie Smith. Zij kreeg het beeldje voor haar rol in Downton Abbey.

In de comedy-categorie ging Modern Family er wederom vandoor met de hoofdprijs. Eerder kreeg de serie die prijs in 2010, 2011 en 2012. Voor vier van de vijf seizoenen kreeg de serie dus de prijs. De beste mannelijke hoofdrol in een comedyserie ging naar Ty Burrell, voor zijn rol in Modern Family. De beste vrouwelijke hoofdrol in een comedyserie ging naar Julia Louis-Dreyfuss, in HBO-serie Veep.

Hieronder zie je de volledige lijst met winnaars. Mocht je benieuwd zijn naar de winnaars in de filmcategorieën, verwijzen we je door naar FilmTotaal.



Outstanding Ensemble in a Drama Series
"Breaking Bad" (AMC)

Outstanding Female Actor in a Drama Series
Maggie Smith - "Downton Abbey" (PBS)

Outstanding Male Actor in a Drama Series
Bryan Cranston - "Breaking Bad" (AMC)

Outstanding Ensemble in a Comedy Series
"Modern Family" (ABC)

Outstanding Female Actor in a Comedy Series
Julia Louis-Dreyfuss - "Veep" (HBO)

Outstanding Male Actor in a Comedy Series
Ty Burrell - "Modern Family" (ABC)

Outstanding Female Actor in a TV Movie or Mini-Series
Helen Mirren - "Phil Spector" (HBO)

Outstanding Male Actor in a TV Movie or Mini-Series
Michael Douglas - "Behind the Candelabra" (HBO)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
David Nutter regisseert pilot 'Flash'
Series / Nieuws

David Nutter regisseert pilot 'Flash'

Na Arrow en Smallville ontfermt de comic-liefhebber zich om de serie rond DC Comics superheld The Flash.

Regisseur David Nutter, de man achter de pilots voor de succesvolle DC Comics tv-series Arrow en Smallville en de "Red Wedding"-aflevering van Game of Thrones, zal de pilot van Flash regisseren. De serie moeten worden uitgezonden op de zender The CW.

De regisseur maakte dit bekend in zijn toespraak tijdens The Directors Guild of America. Hij zegt dat hij van vroegs af aan opgroeide met comics. Hij knipte verschillende personages, zoals Captain America, Iron Man, The Flash en Superman, uit en maakte zijn eigen verhaallijn: "My father died when I was a year-and-a-half old and my mother raised me as a single parent. I lived in West Virginia and the one thing I used to do as a child was buy comic books. I would cut out the characters, and their angles, and how they looked and so forth, and create my own characters for these stories. I'd have , and I'd create my own stories."

Acteur Grant Gustin is reeds gecast als Barry Allen, het personage dat zich later ontpopt tot vliegensvlugge Flash. Nog dit jaar moet de pilot te zien zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Donal Logue als Harvey Bullock in 'Gotham'?
Series / Nieuws

Donal Logue als Harvey Bullock in 'Gotham'?

Afgelopen week gingen er al geruchten dat Logue James Gordon zou gaan spelen.

Afgelopen tijd is er behoorlijk wat nieuws geweest over Gotham. Eerst werd bekend dat Fox Danny Cannon heeft ingehuurd om de pilot van hun nieuwe tv-serie Gotham te regisseren en produceren, en vorige week heeft Fox ook bekendgemaakt dat bekende Batman-schurken zoals The Riddler, The Penguin en Catwoman hun opwachting zullen maken. Een ander sappig nieuwtje was dat acteur Donal Logue (Blade) de hoofdrol van James Gordon zou gaan spelen in de serie. Dat gerucht werd al snel ontkracht, maar het lijkt erop dat Logue wel degelijk een rol zal spelen in de serie, zei het nu als rechercheur Harvey Bullock. Bullock heeft verschillende rollen gehad in de strips (zowel een goede als corrupte politieagent), maar zijn relatie met James Gordon was altijd nogal ingewikkeld.

Gotham richt zich op een jonge James Gordon in zijn jaren voordat Gotham City werd beschermd door Bruce Wayne als Batman. Het lijkt er wel op dat een jonge Bruce in de serie zal verschijnen, en potentieel ook een aantal van zijn toekomstige vijanden.

Het is nog niet bekend vanaf wanneer Gotham uitgezonden zal worden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.