Maximaal 10 keer "F*CK" voor Chucky in zijn nieuwe tv-serie

Chucky mag 10 keer f*** zeggen in zijn tv-serie

De pop mag schelden, maar er is een limiet aan het aantal keer dat hij f*** zegt.

Bram de Groot, 21 juli 2021 16:27

Voor het gebruik van bijvoorbeeld het woord F*** in films en series zijn regels. Zo mag in PG-13 films (12 jaar en ouder) slechts één keer het woord gebruikt worden. Voor een serie rond de moordende pop Chucky uit Child's Play zijn er uiteraard meer nodig.
Hierover hebben de makers van de aankomende serie Chucky afspraken gemaakt. Per aflevering is er een maximum gesteld aan het aantal keren dat de pop het woord F*** gebruikt. Dit blijkt uit een interview dat bedenker Don Mancini had met Entertainment Weekly.

Tien F***-woorden
"Syfy en de VS hebben een sterke honger, net zo sterk als de onze, om de tv-serie de toon te geven die de fans willen zien. Voordat we de show verkochten, moesten we met de tv-zender afstemmen dat Chucky zijn F-woorden kon gebruiken," aldus Mancini.

"Chucky krijgt tien F-woorden per aflevering en dat is meer dan genoeg. Het zorgde ervoor dat ik een aflevering wilde maken waarin Chucky, zonder ooit iets ongepasts te hebben gezegd, aan het einde van de aflevering, zich gewoon naar de camera wendt en zegt: 'F---, f---, f-- -, f---, f---, f---, f---, f---, f---.'"

"Het is het tegenovergestelde van de manier waarop Spielberg Chucky gebruikte in zijn cameo in Ready Player One. Omdat dat die film een PG-13 was, hadden ze één verplichte F-bom tot hun beschikking en Spielberg koos ervoor om die in te zetten met Chucky, wat ik geweldig vond," rondt Mancini af.
Bron: EW

Lees meer over: Chucky, 2021, series, Jennifer Tilly, Don Mancini, Zackary Arthur, Brad Dourif

Populair nieuws