search
Is Worf de volgende die een 'Star Trek'-spinoff krijgt?

Is Worf de volgende die een 'Star Trek'-spinoff krijgt?

Meerdere ideeën voor de terugkeer van dit iconische Star Trek personage.

Bram de Groot
Worf is misschien wel het meest iconische personage uit de televisieserie Star Trek: The Next Generation. Nu er heel wat personages een eigen tv-serie krijgen zijn er ideeën om ook Worf terug te brengen. Maar gaat dit ook gebeuren?

Worf is de zoon van Mogh (alleen onderdeel van de boekenreeksen) en een Klingon. Hij werd gespeeld door de acteur Michael Dorn en hij was ook te zien in meerdere Star Trek-films en in de televisieserie Star Trek: Deep Space Nine.

Een spinoff voor Worf?
Dorn liet eerder weten dat hij een duistere pitch heeft voor een spin-off rond zijn personage. Nu wordt duidelijk dat Silicon Valley-producent Graham Wagner ook een idee heeft, al is deze een stuk lichter van toon.

Via een artikel in The New York Times wordt duidelijk dat Alex Kurtzman, hoofd van de huidige Star Trek-revival, de pitch van Wagner "ongelooflijk grappig, aangrijpend en ontroerend" vindt.

"Alles mag, zolang het maar past in het Star Trek-ethos van inspiratie, optimisme en het algemene idee dat de mensheid goed is," zei Kurtzman over wat hij mag doen met de Star Trek-franchise. "Noem het genre en er is waarschijnlijk een Star Trek-versie van."

Of een Worf-spinoff gaat komen, wilde Kurtzman niet bevestigen. De tijd zal uitwijzen of Worf terugkeert. De fans kunnen zich nu en later in ieder geval vermaken met onder meer Discovery, Picard, Strange New Worlds, Section 31 en Ceti Alpha V.

Aanbevolen artikelen