search
'WandaVision' haalde inspiratie uit grote Pixar-animatiefilm

'WandaVision' haalde inspiratie uit grote Pixar-animatiefilm

De concept-art voor de Marvel-serie WandaVision werd gebaseerd op de animatiefilm The Incredibles.

Bram de Groot
De eerste Marvel-serie binnen het Marvel Cinematic Universe was WandaVision. In de negendelige miniserie zagen we hoe Wanda Maximoff van Elizabeth Olsen op een betoverende manier een gezin stichtte.

Dat gezin bestond uit Vision van Paul Bettany en de kinderen Billy en Tommy die in de comics uitgroeien tot Wiccan en Speed. We zagen hun superkrachten in de laatste afleveringen.

Nu blijkt dat Andy Park, Marvel Studios Director of Visual Development, inspiratie haalde uit de Picar-animatiefilm The Incredibles. "Ik keek absoluut naar The Incredibles (een van mijn favorieten) toen ik deze keyframe-illustratie voor WandaVision ontwierp tijdens de preproductie in 2019," schrijft Park op Instagram.

"Dit is het familiemoment van hun teamheld, zoals in The Avengers (& The Incredibles). Ik ben dol op het thema 'families' in het MCU. Het was zo'n leuke keyframe om te illustreren tijdens de preproductie," voegde Park eraan toe.

Bekijk op instagram

Bekijk op instagram

Bekijk op instagram


Terug in Doctor Strange and the Multiverse of Madness
Scarlet Witch keert in de film Doctor Strange and the Multiverse of Madness terug en daarin zal ze Vision mogelijk opnieuw treffen, en wie weet zelfs haar kinderen. De film staat gepland voor maart 2022.


Aanbevolen artikelen