search
Jess Smith: 'Ik ben de zon-baby in Teletubbies'
Series / Nieuws

Jess Smith: 'Ik ben de zon-baby in Teletubbies'

Ze kreeg 250 pond en een doos speelgoed voor haar aandeel.

In 1997 verschenen ze op tv: de Teletubbies. In de wereldwijde hit, speciaal gemaakt voor kinderen tot 3 jaar, waren de hoofdrolspelers vier gekleurde en vaak erg vrolijke poppen Dipsy, Po, Tinky Winky en Laa-Laa. Een andere 'bewoner' van Teletubbieland was de lachende baby die te zien was in de zon. Via Facebook heeft ene Jess Smith nu onthuld dat zij die baby was.


Volgens het Londense Telegraph nam de nu 19-jarige Smith de scènes op in 1997 toen ze pas negen maanden oud was. Ze was vervolgens te zien in 365 afleveringen, verspreid over vier seizoenen.

De krant weet dat Smith haar bijdrage onthulde toen ze iets over zichzelf moest vertellen tijdens haar eerste week op haar nieuwe opleiding aan de universiteit Canterbury Christ Church. Vervolgens plaatste ze het bericht ook op Facebook: "Ik ben de zon uit Teletubbies. Er zijn veel mensen die zeggen dat zij 'de zon' zijn, maar ik ben de enige die het echte verhaal kan vertellen."

Heel rijk werden haar ouders en zij er niet van. De beloning voor de bijdrage aan de uiterst succesvolle babyserie was slechts 250 pond en een doos speelgoed. Ondertussen werkt de BBC aan zestig nieuwe afleveringen.

Hieronder Jess Smith, de enige echte babyzon uit de Teletubbies, in vol ornaat. A-oh! Dada!


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen