search
'Spartacus'-acteur Francis Mossman overleden op 33-jarige leeftijd
Series / Nieuws

'Spartacus'-acteur Francis Mossman overleden op 33-jarige leeftijd

Francis Mossman is overleden. Hij speelde een van de rollen in de serie Spartacus.

Francis Mossman, de acteur die vooral bekend staat met zijn rol in Spartacus, is op 33-jarige leeftijd overleden. Dat werd bevestigd door zijn broers Laurence en Jeremy Mossman, die dat op GoFundMe bekend maakten.

Middels de GoFundMe hopen de twee geld op te halen om hun broer terug naar het land te halen en geld bij elkaar te krijgen voor zijn begrafenis. Uit een statement van de familie tegenover de Daily Mail Australia blijkt dat Mossman zelfmoord heeft gepleegd, nadat hij worstelde met zijn mentale gezondheid.

Verdrietig nieuws
"We zijn kapot van het verlies van onze geliefde Francis Mossman", begint het statement. "Francis overweldigend vriendelijk, enthousiast en heel zorgzaam. Hij maakte een positieve impact op de levens van velen die hem kenden. Hij had de meest aanstekelijke glimlach, met het beste gevoel voor humor dat je je maar voor kan stellen. Hij bleef altijd een groot kind en had dan ook het warmste en meest liefhebbende hart, dat altijd oplichtte als hij ergens heen ging. Hij zal altijd geliefd blijven en gemist worden."

Volgens zijn familie worstelde hij met "oude littekens en trauma van de middelbare school". "De wereld waar we nu mee te maken hebben, is een zwaar gewicht op vele schouders".

Mossman werd op 14 april 1988 geboren in Auckland, Nieuw-Zeeland en speelde in 2012 in Spartacus, waarin hij te zien was als Vitus, een voormalig slaaf van het huis Batiatus. Daarna speelde hij ook nog in The Horizon en Americans on Oz.

Heb je vragen over zelfmoord? Dan kan je contact opnemen met stichting 113 Zelfmoordpreventie. Bel 113, of 0800-0113 of neem contact op via de chat op 113.nl, waar je 24 uur per dag, 7 dagen per week anoniem terecht kan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen