search
'Doctor Who' wordt radicaal anders met de nieuwe hoofdrolspeler
Series / Nieuws

'Doctor Who' wordt radicaal anders met de nieuwe hoofdrolspeler

BBC-serie Doctor Who moet het volledig anders doen als de serie terugkeert met een nieuwe cast.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De BBC is van plan om de serie Doctor Who van nieuw elan te voorzien. Sterker nog, de serie moet een "radicale" verandering ondergaan als straks afscheid genomen is van actrice Jodie Whittaker.

In juli werd bekendgemaakt dat Whittaker en showrunner Chris Chibnall vertrekken na de release van het dertiende seizoen en een reeks speciale afleveringen. Whittaker speelt de dertiende incarnatie van de Doctor en zet een traditie voort in de moderne 'Who', waarbij acteurs na drie volledige seizoenen opstappen.

Flink veranderen
Het werk van Whittaker als de Doctor is goed ontvangen, al wordt de leiding van Chibnall ook niet door iedereen enorm gewaardeerd. Personages zouden niet voldoende opgebouwd en uitgebouwd worden en het verhaal kon ook sterker.

Zo bezien biedt het vertrek van zowel Whittaker als Chibnall een kans voor Doctor Who om te regenereren. Het is ook een frisse start voor de franchise, die richting zijn zestigste verjaardag gaat.

BBC-baas van dramasereis Piers Wenger, vertelde tijdens een interview dat "net als bij elke verandering van Doctor en showrunner, we radicaal zullen zijn." Hij zei ook dat "verandering in het verschiet" ligt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen