search
Een dode Zweedse premier in nieuwe Netflix-serie 'The Unlikely Murderer'
Series / Nieuws

Een dode Zweedse premier in nieuwe Netflix-serie 'The Unlikely Murderer'

Er is een nieuwe en wederom veelbelovende Scandinavische serie onderweg naar Netflix...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is weer een nieuwe veelbelovende, Scandinavische serie onderweg naar Netflix. Deze keer gaat het om de serie The Unlikely Murderer. De reeks focust zich op de moord op de Zweedse premier.

Voor de verhaallijn van de reeks werd gekeken naar het boek dat op de markt verscheen van Thomas Pettersson.

Moord
De moord op de Zweedse premier heeft echt plaatsgevonden, meer bepaald in het jaar 1986. Toen de toenmalige Zweedse premier Olof Palme onderweg was naar huis met zijn vrouw dook er achter hem plots een man op met een pistool. Hij vuurde verschillende kogels af op niet alleen de premier zelf, maar ook op diens vrouw.

Voor de premier kwam alle hulp te laat, maar zijn vrouw overleefde de schietpartij wel. De moord vond plaats in het centrum van de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Voor alle duidelijkheid, voor deze reeks geldt dat ze geen exacte reconstructie is van wat er zich heeft afgespeeld. Ze heeft het boek van Pettersson dan ook louter en alleen gebruikt als inspiratie.

Wanneer de serie precies zal verschijnen is nog niet bekend. Wel werd er ondertussen door Netflix reeds een trailer de wereld ingestuurd. Deze is hieronder te bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen