De BBC series van 2015

Onder meer dramaserie over autisme, The Missing, Luther en Sherlock.

Michelle Iwema, 01-01-2015 21:46

De BBC heeft elk jaar weer mooie series en 2015 belooft een topjaar te worden voor de omroep op het gebied van nieuwe en terugkerende series. Hier even een overzicht van een paar van de series,die we dit jaar mogen verwachten.
The A- Word
Deze gaat over een stel, dat erachter komt dat hun zoon autisme heeft. De dramaserie volgt de familie in het accepteren van de diagnose en de manier waarop ze er mee leren omgaan.

Call the Midwife
De populaire serie over het leven van verloskundigen die eind jaren 50 werkzaam zijn in de Londense volkswijk East-End, krijgt dit jaar een vierde seizoen op BBC1. Opnames voor seizoen vijf gaan ook van start, maar deze zal in 2016 worden uitgezonden.

Death in Paradise
Deze populaire spannende serie met Kris Marshall als Britse detective in de Caribbean krijgt een vierde seizoen.

The Missing
De grote hit van de BBC in 2014 krijgt een vervolg met een gloednieuwe zaak.

Dickensian
Deze nieuwe serie brengt de wereld van Dickens tot leven. De serie zal vol personages zitten die we kennen uit de boeken van de schrijver, die elkaar op verrassende manieren ontmoeten. Denk Once Upon a Time, maar dan op zijn Dickens.

Doctor Foster
In dit 5- delige drama volgen we een vrouwelijke huisarts, die erachter komt dat haar man vreemd gaat.

One of Us
Twee families worden slachtoffer van een moord, maar gaan er beide op heel verschillende manieren mee om.

The Interceptor
Een surveillance team genaamd de UNIT maakt van alles mee tijdens het observeren van criminelen. Dit drama zal bestaan uit 8 delen en heeft David Gysai, Trevor Eve en Jo Joyner (van Eastenders) in de hoofdrollen.

Line of Duty
Een derde seizoen van deze spannende serie zal in 2015 worden uitgezonden met wederom Martin Compston, Vicky McClure en Adrian Dunbar in de hoofdrollen. Er komt ook een vierde seizoen, dat in 2016 op de buis komt.

The Living and The Dead
Het bovennatuurlijke ontmoet Downton Abbey in dit kostuumdrama dat zich afspeelt in 1888.

London Spy
In deze vijf-delige thriller zien we Ben Whishaw als de hopeloze romanticus die verstrikt raakt in de gevaarlijke wereld van spionage.

Luther
We hebben er even op moeten wachten, maar Idris Elba keert in 2015 terug als Luther met twee afleveringen.

Ripper Street
Op Amazon Prime zijn de acht nieuwe afleveringen van deze spannende serie al uitgezonden, maar in 2015 zijn ze te zien op de BBC.

Sherlock
We moeten nog eventjes wachten op de avonturen van Sherlock en Watson, maar eind 2015 zal er een special worden uitgezonden bestaande uit een lange aflevering, waarna begin 2016 het langverwachte vierde seizoen van start zal gaan, bestaande uit vier afleveringen.

Wallander
Kenneth Branagh keert terug in de vierde en laatste seizoen als detective Wallander, gebaseerd op de gelijknamige Zweedse serie.

War & Peace
Een van de meest weelderige series, die we van de BBC mogen verwachten is War & Peace, gebaseerd op het boek van Tolstoy. Opnames beginnen in januari in onder meer Rusland en Lily James van Downton Abbey zal te zien zijn in een van de hoofdrollen.

Naar welke Britse series kijken jullie dit jaar het meest naar uit?

Bron: BBC

Lees meer over: Luther, Idris Elba, London Spy, The Living and The Dead, Downton Abbey, Line of Duty, The Interceptor, Doctor Foster, Once Upon a Time, Dickensian, Dickens, Death in Paradise, Call the Midwife, The A Word, The Missing, Wallander, War, Peace, Sherlock, Benedict Cumberbatch

Populair nieuws