search

Ons nieuws van donderdag 1 januari 2015

De BBC series van 2015
Series / Nieuws

De BBC series van 2015

Onder meer dramaserie over autisme, The Missing, Luther en Sherlock.

De BBC heeft elk jaar weer mooie series en 2015 belooft een topjaar te worden voor de omroep op het gebied van nieuwe en terugkerende series. Hier even een overzicht van een paar van de series,die we dit jaar mogen verwachten.

The A- Word
Deze gaat over een stel, dat erachter komt dat hun zoon autisme heeft. De dramaserie volgt de familie in het accepteren van de diagnose en de manier waarop ze er mee leren omgaan.

Call the Midwife
De populaire serie over het leven van verloskundigen die eind jaren 50 werkzaam zijn in de Londense volkswijk East-End, krijgt dit jaar een vierde seizoen op BBC1. Opnames voor seizoen vijf gaan ook van start, maar deze zal in 2016 worden uitgezonden.

Death in Paradise
Deze populaire spannende serie met Kris Marshall als Britse detective in de Caribbean krijgt een vierde seizoen.

The Missing
De grote hit van de BBC in 2014 krijgt een vervolg met een gloednieuwe zaak.

Dickensian
Deze nieuwe serie brengt de wereld van Dickens tot leven. De serie zal vol personages zitten die we kennen uit de boeken van de schrijver, die elkaar op verrassende manieren ontmoeten. Denk Once Upon a Time, maar dan op zijn Dickens.

Doctor Foster
In dit 5- delige drama volgen we een vrouwelijke huisarts, die erachter komt dat haar man vreemd gaat.

One of Us
Twee families worden slachtoffer van een moord, maar gaan er beide op heel verschillende manieren mee om.

The Interceptor
Een surveillance team genaamd de UNIT maakt van alles mee tijdens het observeren van criminelen. Dit drama zal bestaan uit 8 delen en heeft David Gysai, Trevor Eve en Jo Joyner (van Eastenders) in de hoofdrollen.

Line of Duty
Een derde seizoen van deze spannende serie zal in 2015 worden uitgezonden met wederom Martin Compston, Vicky McClure en Adrian Dunbar in de hoofdrollen. Er komt ook een vierde seizoen, dat in 2016 op de buis komt.

The Living and The Dead
Het bovennatuurlijke ontmoet Downton Abbey in dit kostuumdrama dat zich afspeelt in 1888.

London Spy
In deze vijf-delige thriller zien we Ben Whishaw als de hopeloze romanticus die verstrikt raakt in de gevaarlijke wereld van spionage.

Luther
We hebben er even op moeten wachten, maar Idris Elba keert in 2015 terug als Luther met twee afleveringen.

Ripper Street
Op Amazon Prime zijn de acht nieuwe afleveringen van deze spannende serie al uitgezonden, maar in 2015 zijn ze te zien op de BBC.

Sherlock
We moeten nog eventjes wachten op de avonturen van Sherlock en Watson, maar eind 2015 zal er een special worden uitgezonden bestaande uit een lange aflevering, waarna begin 2016 het langverwachte vierde seizoen van start zal gaan, bestaande uit vier afleveringen.

Wallander
Kenneth Branagh keert terug in de vierde en laatste seizoen als detective Wallander, gebaseerd op de gelijknamige Zweedse serie.

War & Peace
Een van de meest weelderige series, die we van de BBC mogen verwachten is War & Peace, gebaseerd op het boek van Tolstoy. Opnames beginnen in januari in onder meer Rusland en Lily James van Downton Abbey zal te zien zijn in een van de hoofdrollen.

Naar welke Britse series kijken jullie dit jaar het meest naar uit?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Reeks promo's nieuwe aflevering 'Gotham'
Series / Video/clip/featurette

Reeks promo's nieuwe aflevering 'Gotham'

En we hebben een synopsis van de Rogue's Gallery.

Er is een hele reeks promo's vrijgegeven voor de nieuwe afleveringen van FOX-serie Gotham. In onderstaande clips zie je de grote slechteriken die zich in Arkham Asylum bevinden, waar James Gordon (Ben McKenzie) zich nu moet zien te redden. Een synopsis voor de eerste aflevering, die op 5 januari wordt uitgezonden in de Verenigde Staten, is er nu ook.

Detective Gordon's werk in Arkham Asylum gaat moeizaam van start, als een beveiliger vermoord wordt. Hij gaat op onderzoek uit en ontmoet Dr. Leslie Thompkins (gastrol voor Morena Baccarin). Ondertussen bouwt Cobblepot (Robin Taylor) aan zijn leger."

En dan uiteraard nog de promo's voor de aflevering, met de titel Rogue's Gallery. Deze draaien om de Penguin (Taylor), Selina Kyle (Camren Bicondova), Sal Maroni (David Zayas) en Harvey Bullock (Donal Logue).








Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stig op vakantie in promo 'Top Gear' reeks 22
Series / Trailer

Stig op vakantie in promo 'Top Gear' reeks 22

Het nieuwe seizoen gaat binnenkort van start.



Na een tweedelige kerstspecial, is er nu een promo vrijgegeven voor de 22ste reeks van BBC-serie Top Gear. Daarin volgen we niet de showhosts Richard Hammond, Jeremy Clarkson en James May, maar de beroemde coureur The Stig. De één minuut durende video laat zien hoe The Stig op vakantie gaat, met zijn gehuurde Lamborghini Aventador en landen bezoekt als Australië en Italië.

Zodra de reis voorbij is, zien we hem terugkeren naar de Top Gear Test Track, waar de Stig de snelste auto's test. Wat er precies zal gebeuren in het seizoen wordt dus niet getoond, maar het is een amusante promo, die laat zien dat de mannen hun humor nog niet verloren zijn.

Een startdatum voor het nieuwe seizoen is er nog niet. Alleen weten we dat het "snel" zal volgen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser-trailer biedt blik op nieuwe afleveringen 'The Walking Dead' seizoen 5
Series / Trailer

Teaser-trailer biedt blik op nieuwe afleveringen 'The Walking Dead' seizoen 5

Het vijfde seizoen gaat verder op 8 februari.



AMC heeft een nieuwe teaser-trailer voor de tweede helft van The Walking Dead seizoen 5 online geplaatst. De beelden zijn niet van al te beste kwaliteit, maar het is natuurlijk meer dan niks! Je kunt de teaser hierboven bekijken.

The Walking Dead is gebaseerd op de gelijknamige strip van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard. De hoofdrolspelers van het vijfde seizoen zijn Andrew Lincoln, Norman Reedus, Steven Yuen, Lauren Cohan, Chandler Riggs, Melissa McBride, Emily Kinney, Danai Gurira, Chad Coleman and Sonequa Martin-Green.

Het tweede deel van The Walking Dead seizoen 5 wordt vanaf 8 februari 2015 uitgezonden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-series op Dvd & Blu-Ray: januari 2015
Series / Blu-ray Review

Tv-series op Dvd & Blu-Ray: januari 2015

Alle series die deze maand in het schap verschijnen.

Deze maand een beperkt aantal nieuwe series op Dvd en Blu-Ray. De meest opvallende releases lijken die van Vikings (Seizoen 2), Banshee (Seizoen 1 én 2), Looking (Seizoen 1) en Revolution (Seizoen 2) te zijn.

Ook verschijnen er flink wat Nederlandse series op schijf met titels als A'Dam & E.V.A. (Seizoen 2), Flikken Maastricht (Seizoen 9), Bloedverwanten (Seizoen 3) en Celblok H (Seizoen 2).

1 januari: New Tricks (Seizoen 7)
2 januari: Roy Donders Stylist Van Het Zuiden (Seizoen 1 & 2)
7 januari: Vikings (Seizoen 2) Ook op Blu-Ray
8 januari: A'Dam & E.V.A. (Seizoen 2)
14 januari: Banshee (Seizoen 1)
14 januari: Banshee (Seizoen 2)
14 januari: Girls (Seizoen 3)
16 januari: Flikken Maastricht (Seizoen 9)
20 januari: Bloedverwanten (Seizoen 3)
20 januari: Grand Hotel (Seizoen 1 - Deel 1)
20 januari: Mayday (Seizoen 1)
20 januari: Shetland (Seizoen 1)
20 januari: Top Boy (Seizoen 1)
23 januari: Celblok H (Seizoen 2)
28 januari: Looking (Seizoen 1)
28 januari: Revolution (Seizoen 2) Ook op Blu-Ray

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.