search
'The Wire'-ster Michael K. Williams is overleden
Series / Nieuws

'The Wire'-ster Michael K. Williams is overleden

Michael K. Williams is gisteren dood gevonden. Hij speelde onder meer in het legendarische The Wire.

Michael K. Williams, de acteur die het best bekend staat om zijn werk aan de series The Wire, Boardwalk Empire en Lovecraft Country is op 54-jarige leeftijd overleden.

Het nieuws werd bekendgemaakt door The New York Post. De acteur werd op maandagmiddag aangetroffen in zijn appartement in Brooklyn. Waaraan hij overleden is, is niet bekend op moment van schrijven.

Michael K. Williams
Williams werd in Brooklyn, New York City, geboren op 22 november 1966. Hij wist de entertainmentindustrie binnen te komen als backup danser en choreograaf en was te zien in video's en tours van George Michael, Madonna en anderen. Hij werd ontdekt door Tupac Shakur als acteur en mocht zijn broer spelen in de film Bullet uit 1996.

Daarna speelde hij onder meer in series als The Sopranos. Boston Legal, Law & Order: Special Victims Unit en Alias. Maar zijn bekendste rol is zonder twijfel die van Omar Little in The Wire.

Williams speelde die rol in bijna vijftig afleveringen van de HBO-serie, tussen 2002 en 2008. Hij was enorm geliefd in die rol, zo erg zelfs dat Barack Obama hem zijn favoriete televisiepersonage noemde.

Williams werd voor vijf Primetime Emmy Awards genomineerd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen