Meer details over band 'Better Call Saul' en 'Breaking Bad'

En hoe wordt het verhaal verteld?

Jim Pedd, 12-01-2015 08:00

Tijdens een persconferentie in het kader van de Television Critics Association winter press tour, sprak showrunner Peter Gould over AMCs Breaking Bad spin-off Better Call Saul. Tijdens de conferentie onthulde hij nieuwe details over de verbinding van de serie over Saul Goodman (Bob Odenkirk) met Breaking Bad.
Allereerst liet hij weten dat Walter White (Bryan Cranston) en Jesse Pinkman (Aaron Paul) niet in het eerste seizoen te zien zijn, om het geheel van Breaking Bad te onderscheiden. "We willen dat dit op zichzelf zal staan," begon Gould. "We willen mensen niet misleiden en laten denken dat er iets zal gebeuren dat uiteindelijk niet gaat gebeuren. Maar dat gezegd hebbende, de rest behoort tot de mogelijkheden."

De serie speelt zich zes jaar vóór Breaking Bad af en volgt de avonturen van Jimmy McGill en laat zien hoe hij uiteindelijk verandert in Saul Goodman. Naast Odenkirk is ook Jonathan Banks in de serie te zien als Mike Ehrmantraut. "Het wordt een interessant onderzoek naar de vragen waarom we goed zijn en waarom we ervoor kiezen goed te zijn," sprong Vince Gilligan in. "Het is interessant om die vraagstukken te bekijken."

Verder zal in de serie het verhaal op een andere manier verteld worden dan in Breaking Bad. "Walt had kanker en wist niet hoeveel tijd hij had, waardoor het verhaal in de serie erg snel verteld moest worden," aldus Gilligan. "Dat probleem hebben we niet met Jimmy McGill."

De première van de serie vindt plaats op zondag 8 februari.

Bron: TVLine

Lees meer over: better call saul, amc, peter gould, vince gilligan, breaking bad, bob odenkirk, bryan cranston, aaron paul, walter white, jesse pinkman, saul goodman, jimmy mcgill, jonathan banks, mike ehrmantraut

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in