search
Eerste recensies 'Game of Thrones'-achtige 'Foundation': De moeite waard?
Series / Featured

Eerste recensies 'Game of Thrones'-achtige 'Foundation': De moeite waard?

Is Foundation van Apple TV+ wel de moeite van het kijken waard?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Apple TV+ komt met de serie Foundation, die sinds gisteren te zien is. Met 10 afleveringen wordt het eerste deel verteld van een bijzonder, 1.000 jaar lang, verhaal van schrijver Isaac Asimov.

Foundation heeft een gigantisch budget en indrukwekkende cast met hoofdrollen voor Jared Harris en Lee Pace. Centraal staat wiskundige Hari Seldon die voorspelt dat het Keizerrijk dat vele planeten in bezit heeft ten val komt. Volgens hem kan de duistere periode die daarop volgt ingekort worden tot 1.000 jaar, maar dan moet men wel een soort kennisbank - de Foundation - oprichten. Dat leidt tot veel gedoe.

Eerste recensies
Maar is de serie wel de moeite waard? We zetten recensies voor je op een rij.

Roger Ebert: "De emotionele basis is niet helemaal je van het, maar de serie sleept je wel mee."

San Francisco Chronicle: "Seizoen 1 komt over als een pilot van tien afleveringen voor latere seizoenen. Eentje die net goed genoeg is om ons aangehaakt te houden. Maar het trage tempo laat zien dat er goede redenen zijn waarom Asimov's boeken niet eerder verfilmd werden."

Daily Telegraph: "Er is geen saga te episch voor wat lichtvaardigheid en in dit geval zou het een aantal personages geloofwaardiger gemaakt hebben. En dan zou ik misschien nog wel door de complexiteit zijn gekomen."

Variety : "Met een nieuwe mengeling van personages van Asimov, settings en thema's die passender zijn nu en beter werken op televisie dan het boek, is deze versie van Foundation op z'n best als deze op zichzelf staat."

Giant Freakin Robot: "Foundation is een veelbelovende, maar voorzichtige sci-fi."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen