Epische sci-fi serie 'Foundation' moet acht seizoenen krijgen

Sci-fi serie 'Foundation' moet 8 seizoenen krijgen

De eerste aflevering van de serie werd afgelopen week beschikbaar gesteld door Apple TV+.

Zilko Tarici, 29 september 2021 om 06:00

Afgelopen week lanceerde Apple TV+ eindelijk haar enorm dure sci-fi serie Foundation. De serie is gebaseerd op het legendarische boek van Isaac Asimov.
Hollywood probeerde het verhaal van Asimov al decennia te verfilmen, maar het was pas toen David S. Goyer als showrunner werd aangesteld dat het er ook echt van kwam. Het boek werd altijd als onverfilmbaar beschouwd. Daarom zijn er ook de nodige aanpassingen gedaan in de serie, wat hier en daar wel voor kritiek zorgt.

Goyer heeft nu laten weten dat er een plan klaarligt om het epische verhaal van Asimov in zijn volledigheid te vertallen:

"Toen ik het plan voor seizoen een presenteerde, wist Apple dat het een grote onderneming zou worden. Ze wilden daarom in elk geval weten welke richting eventuele toekomstige seizoenen uit zouden gaan.

Ik liet ze daarom mijn plan weten voor acht seizoenen. Er zijn verhaallijnen en momenten in het eerste seizoen die we pas later zullen afronden. Maar we weten waar we naartoe werken. Er ligt dus een plan klaar."


Succes voor Apple?
De eerste afleveringen van de serie konden rekenen op goede recensies, maar of Apple hierdoor meer leden krijgt is nog maar de vraag. Op dit moment staat dat aantal op 'maar' 20 miljoen.

De eerste twee afleveringen van Foundation zijn nu te streamen via Apple TV+. Elke week volgt er een nieuwe aflevering, en de seizoenfinale staat gepland voor 19 november.
Bron: Dark Horizons

Lees meer over: Foundation, Lee Pace, Apple T, Jared Harris, Dune

Populair nieuws