Dierenverzorger uit 'Tiger King' dood aangetroffen

Dierenverzorger uit 'Tiger King' dood aangetroffen

Het tweede seizoen van de reeks zal later dit jaar in november te zien zijn op Netflix...

Geoffrey Ketels, 29 september 2021 om 15:58

De 53-jarige dierenverzorger Erik Cowie, bekend van de Netflix serie Tiger King is overleden. Hij zou dood zijn aangetroffen in een appartement in New York.
Er is niet zoveel bekend over de omstandigheden van het overlijden. Cowie zou zijn aangetroffen in de slaapkamer van een appartement. Het is niet duidelijk of het gaat om zijn eigen appartement of dat van iemand anders.

Voorlopig zou niets wijzen in de richting van een misdrijf. Er werd een toxicologisch onderzoek uitgevoerd welke duidelijk zal moeten maken of er sprake is van het gebruik van drugs of niet.

Tiger King
Wie de de serie Tiger King heeft gezien zal Erik meerdere malen hebben zien opdraven als de hoofdbewaker van de grote katachtigen. Cowie was ook één van de mensen die in de rechtbank hebben getuigd tegen Joe Exotic. Voor Exotic geldt dat hij momenteel een gevangenisstraf uitzit van 22 jaar. Dit niet alleen voor dierenmishandeling, maar ook voor poging tot moord.

Het nieuws van de dood van Cowie komt kort nadat bekend werd gemaakt wanneer het tweede seizoen van Tiger King op Netflix te bekijken zal zijn. Het tweede seizoen verschijnt namelijk op 17 november op de streamingdienst.

Lees meer over: Tiger King, serie, series, Netflix

Populair nieuws