Waarom je de comedyserie 'Sex Education' moet kijken

Waarom je comedyserie 'Sex Education' moet kijken

Met veel humor en openheid worstelen de hoofdpersonen van 'Sex Education' zich door hun pubertijd. Maar waar gaat de serie eigenlijk over? En wat maakt hem zo goed!

Emma Nota, 2 oktober 2021 om 08:00

Sex Education is een serie op Netflix over de zoon van een ruimdenkende sekstherapeute. Zelf is hij nogal onervaren, maar zet met de hulp van zijn vrienden een geheime seks therapie groep op voor leerlingen. In 3 seizoenen van elk 8 afleveringen schitteren in de hoofdrollen Asa Butterfield, Ncuti Gatwa, Gillian Anderson en Emma Mackey.

De serie gaat over de seksuele ontwikkeling van tieners op een middelbare school in Groot-Brittannië. En dat zijn niet zomaar tieners, zo divers en inclusief zie je het zelden op televisie. Over alle soorten twijfels, relaties en vragen wordt openlijk gepraat. Alles komt een keer aan bod; verschillende relaties, verschillende lichamelijke kenmerken, fetishes en alle soorten gender.

Otis (Asa Butterfield) is de zoon van een ruimdenkende sekstherapeute (Gillian Anderson). Zelf is hij een stuntelige onhandige puber, maar met een andere buitenstaander (Emma Mackey) en vrienden zet hij een seks therapie groep op in een oud toiletgebouw. Uiteindelijk gaat de serie vooral over de worsteling met onzekerheden op de middelbare school.


Acteurs
De serie heeft een cast met onder meer Asa Butterfield (Miss Peregrine's Home for Peculiar Children), Gillian Anderson (The X-Files), Ncuti Gatwa (The Last Letter from Your Lover), Emma Mackey (Death on the Nile), Connor Swindells (Emma.) en Alistair Petrie (Deepstate).Fans
Het eerste seizoen van Sex Education deed het zo goed dat het tweede seizoen al snel volgde. Over S2 waren fans wel iets minder te spreken. Seizoen 3 maakt het weer helemaal goed: "In de eerste minuut weet je al: Sex Education is de brutaalste tienerserie van het moment."

En nog meer goed nieuws, seizoen 4 is nu ook aangekondigd.
Op IMDb krijgt Sex Education een 8,3, op Rotten Tomatoes zelfs 96%!

Wist je dat...
- Sex Education al sinds het begin van hun opnames een speciaal team hebben om te zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelde met seksscènes en bloot.

- De serie is een hommage aan de John Hughes films, zoals 'Pretty in Pink' en 'The Breakfast Club'.

- De meeste opnames zijn gedaan in Wales, maar de vormgeving is expres zo dat het er allemaal niet te Brits uitziet, zoals het ontbreken van schooluniformen.


Lees meer over: Sex Education, Netflix, Asa Butterfield, Gillian Anderson

Populair nieuws