Scarecrow maakt in februari zijn opwachting in 'Gotham'

Wie de rol van Jonathan Crane zal spelen, is nog onbekend.

Zilko Tarici, 14-01-2015 16:34

Afgelopen november onthulde uitvoerend producent Danny Cannon dat de jonge versie van Jonathan Crane, alias The Scarecrow, zijn opwachting zal maken in een toekomstige aflevering van Gotham. Nu weten we dat de jonge Crane te zien zal zijn in de zestiende aflevering van het eerste seizoen, die de titel The Fearsome Dr. Crane draagt. In de aflevering, die op 2 februari zal worden uitgezonden, zien we hoe Jim Gordon en Harvey Bullock een moordenaar opjagen die mensen met ernstige fobieën zijn slachtoffers maakt.
Cannon onthulde in november ook dat Crane als jochie te zien zal zijn en dat hij het 'Scarecrow'-image zal erven van zijn vader, die een vijand is van Jim Gordon. Scarecrow werd verzonnen door Bob Kane en Bill Finger en maakte voor het eerst zijn opwachting in World's Finest #3 in 1941. Hij bleek later een van Batmans meest populaire schurken en was o.a. te zien in Batman: The Animated Series, Christopher Nolans The Dark Knight-trilogie (waarin hij werd gespeeld door Cillian Murphy) en de Arkham-videogames.

De serie Gotham richt zich op een jonge James Gordon in zijn jaren voordat Gotham City werd beschermd door Bruce Wayne als Batman. De jonge Bruce zal ook een rol spelen in de serie, maar de focus ligt voornamelijk op Gordon en de oorsprong van bekende Batman-schurken, zoals The Penguin, Catwoman en The Joker.

De cast van de Gotham bestaat uit acteurs zoals Donal Logue (Harvey Bullock), Ben McKenzie (Detective James Gordon), Jada Pinkett Smith (Fish Mooney), David Mazouz (Bruce Wayne), Camren Bicondova (Selina Kyle), Sean Pertwee (Alfred), Zabryna Guevara (Captain Sarah Essen), Erin Richards (Barbara Kean) en Robin Lord Taylor (Oswald Cobblepoth, alias The Penguin).

Bron: CBM

Lees meer over: gotham, ben mckenzie, danny cannon, robin lord taylor, jada pinkett

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in