search

Ons nieuws van woensdag 14 januari 2015

'The Strain' vindt vampierjager
Series / Nieuws

'The Strain' vindt vampierjager

Hij was ooit worstelaar en neemt het nu op tegen vampiers.

Er worden nieuwe castleden gezocht voor het tweede seizoen van Guillermo del Toro's The Strain. Joaquí­n Cosí­o is nu in een nieuwe rol gecast, namelijk die van Angel Cuzman Hurtado, oftwel Angel de la Plata (The Silver Angel).

In het bronmateriaal, de boekenreeks van Del Toro en Chuck Hogan, was het personage ooit een grote gemaskerde worstelaar in Mexico. Hij vocht in diverse televisieseries en films tegen veel vijanden, waaronder vampiers. Een knieblessure zorgde er vervolgens voor dat zijn carrière tot een einde kwam. Hij verloor zijn geld en roem en werd afwasser in een restaurant. Nu de vampiers toeslaan, is dat reden voor hem om zich bij de strijd te voegen.

De uitzendingen van de FX-serie gaat in de zomer verder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Scarecrow maakt in februari zijn opwachting in 'Gotham'
Series / Nieuws

Scarecrow maakt in februari zijn opwachting in 'Gotham'

Wie de rol van Jonathan Crane zal spelen, is nog onbekend.

Afgelopen november onthulde uitvoerend producent Danny Cannon dat de jonge versie van Jonathan Crane, alias The Scarecrow, zijn opwachting zal maken in een toekomstige aflevering van Gotham. Nu weten we dat de jonge Crane te zien zal zijn in de zestiende aflevering van het eerste seizoen, die de titel The Fearsome Dr. Crane draagt. In de aflevering, die op 2 februari zal worden uitgezonden, zien we hoe Jim Gordon en Harvey Bullock een moordenaar opjagen die mensen met ernstige fobieën zijn slachtoffers maakt.

Cannon onthulde in november ook dat Crane als jochie te zien zal zijn en dat hij het 'Scarecrow'-image zal erven van zijn vader, die een vijand is van Jim Gordon. Scarecrow werd verzonnen door Bob Kane en Bill Finger en maakte voor het eerst zijn opwachting in World's Finest #3 in 1941. Hij bleek later een van Batmans meest populaire schurken en was o.a. te zien in Batman: The Animated Series, Christopher Nolans The Dark Knight-trilogie (waarin hij werd gespeeld door Cillian Murphy) en de Arkham-videogames.

De serie Gotham richt zich op een jonge James Gordon in zijn jaren voordat Gotham City werd beschermd door Bruce Wayne als Batman. De jonge Bruce zal ook een rol spelen in de serie, maar de focus ligt voornamelijk op Gordon en de oorsprong van bekende Batman-schurken, zoals The Penguin, Catwoman en The Joker.

De cast van de Gotham bestaat uit acteurs zoals Donal Logue (Harvey Bullock), Ben McKenzie (Detective James Gordon), Jada Pinkett Smith (Fish Mooney), David Mazouz (Bruce Wayne), Camren Bicondova (Selina Kyle), Sean Pertwee (Alfred), Zabryna Guevara (Captain Sarah Essen), Erin Richards (Barbara Kean) en Robin Lord Taylor (Oswald Cobblepoth, alias The Penguin).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Richard Armitage gecast in 'Hannibal' seizoen 3
Series / Nieuws

Richard Armitage gecast in 'Hannibal' seizoen 3

Thorin Oakenshield probeert het nu ook op tv.

Richard Armitage, alias Thorin Oakenshield uit de The Hobbit-trilogie, is gecast als Francis Dolarhyde in het derde seizoen van NBC's Hannibal.

Het personage van Dolarhyde staat ook wel bekend als 'The Tooth Fairy', de schurk uit Thomas Harris' boek Red Dragon en de twee voorgaande filmversies van dat boek. Tom Noonan en Ralph Fiennes speelden in die versies de rol van Dolarhyde.

Armitage zou in zes afleveringen van het nieuwe seizoen zijn opwachting maken. Hij zal te zien zijn naast de reguliere cast, maar ook naast Joe Anderson (die Michael Pitt vervangt) als de misvormde Mason Verger en Gillian Anderson als Bedelia du Maurier.

Armitage maakte naam op tv met Britse series zoals Spooks, North and South, Robin Hood en Strike Back. Hannibal zal naar alle waarschijnlijkheid dit najaar terugkeren op tv.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stephen Kings 'Mr. Mercedes' wordt tv-serie
Series / Nieuws

Stephen Kings 'Mr. Mercedes' wordt tv-serie

Een project van David E. Kelley, de man achter 'The Practice' en 'Boston Legal'.

Na Under the Dome wordt er nu weer een verhaal van Stephen King omgetoverd in een tv-serie. David E. Kelley, de man achter shows als The Practice, Boston Legal en Ally McBeal, gaat aan de slag met Mr. Mercedes. Het boek, volgens King zijn eerste echte detectiveverhaal, ligt sinds juni vorig jaar in de winkels.

In Mr. Mercedes pleegt een psychotische man talloze moorden door met zijn auto op een groep mensen in te rijden. Een onlangs gepensioneerde agent belsuit het zijn missie te maken om de moordenaar op te sporen en in te rekenen.

Kelley: "Dit is een geweldige kans om een script te maken van het werk van een van 's werelds beste schrijvers. Mr. Mercedes is een geweldig verhaal dat uitermate geschikt is voor de televisie, mits ik er geen zooitje van maak natuurlijk."

Kelley heeft Jack Bender (Lost, Under The Dome) ingehuurd om aan de show mee te werken. Hou SerieTotaal in de gaten voor meer informatie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Woody Allen maakt tv-serie voor Amazon
Series / Nieuws

Woody Allen maakt tv-serie voor Amazon

Alle grote regisseurs lijken de stap naar televisie een keer te maken.

Woody Allen kan worden toegevoegd aan de lange lijst van bekende filmmakers die de stap maakt naar televisie. De regisseur van o.a. Annie Hall en Blue Jasmine gaat voor Amazon zijn eerste televisieserie schrijven en regisseren. Er is nog niets bekend over show, enkel dat het gaat om afleveringen van een half uur. Roy Price, de grote man bij Amazon, is verrukt met het binnenhalen van Allen:

"Woody Allen is een man met een visie en verantwoordelijk voor enkele van de beste films ooit. Het is een eer om met hem te mogen werken aan zijn allereerste tv-serie. Van Annie Hall tot en met Blue Jasmine, Woody is een creatieve aanvoerder van de Amerikaanse cinema en we zijn hartstikke blij dat we zijn show volgend jaar exclusief mogen uitzenden."

Woody Allen, daarentegen, reageert gewoon typisch als Woody Allen:

"Ik heb geen idee hoe ik hierin terecht ben gekomen. Ik heb geen ideeën en ik zou niet weten waar ik moet beginnen. Ik vermoed dat Roy Price hier spijt van gaat krijgen."

Met dit project hoopt Amazon de strijd aan te gaan met Netflix en HBO. De serie gaat vermoedelijk in 2016 in première.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op 'Humans'
Series / Foto's

Eerste blik op 'Humans'

De remake van de Scandinavische serie Real Humans.



Hierboven zie je een eerste foto uit de Brits-Amerikaanse serie Humans, waarin belangrijke rollen worden vertolkt door Colin Morgan en William Hurt.

In Humans zien we een hedendaagse wereld waarin de mensheid afhankelijk is van synths, geavanceerde robotslaven. Of deze robots wel te vertrouwen zijn, zal de rode draad zijn in de serie.

Op de bovenstaande foto staat actrice Gemma Chan die de synth Anita speelt. Ze wordt gekocht door een man (Tom Goodman Hill), die haar als een cadeau geeft aan zijn vrouw (Katherine Parkinson), een drukke advocate. Uiteraard is Anita niet een helemaal betrouwbare synth.

De serie Humans is geschreven door Spooks-schrijver Sam Vincent en Jonathan Brackley. Later dit jaar zou de serie te zien zijn op AMC en Channel 4.

Lees ook de review van de Dvd-uitgave van het tweede seizoen van het Zweedse Real Humans, waarop Humans gebaseerd is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.