Wanneer speelt 'House of the Dragon' zich af?

Wanneer speelt 'House of the Dragon' zich af?

De spin-off van Game of Thrones klinkt heel erg gaaf, maar wanneer speelt 'ie zich af?

Jim Pedd, 17 oktober 2021 11:06

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

House of the Dragon is een voorloper op Game of Thrones. Hoewel die serie in 2019 eindigde en forse kritiek te verwerken kreeg, heeft HBO grote plannen voor een overkoepelend filmuniversum rond Westeros.
De eerste van alle nieuwe series die gepland staan is House of the Dragon. Die draait om House Targaryen en bouwt op naar de burgeroorlog genaamd de Dance of the Dragons. Die verdeelt de familie, maar ook het hele rijk in twee facties: de groenen en de zwarten.

House of the Dragon
De tijdlijn van Game of Thrones is gebaseerd op de verovering van Westeros door Aegon I Targaryen. Gebeurtenissen spelen zich Before Aegon's Conquest (BC) of After Aegon's Conquest (AC) af.

Het verhaal van Game of Thrones begon in 298 AC en eindigde in 305 AC. De prequel speelt zich veel eerder af, specifiek in de jaren 129 tot 131 AC.

De eerste trailer van House of the Dragon bevestigt dat de serie zich tweehonderd jaar voor Game of Thrones afspeelt.

Dat betekent dus ook dat de serie House of the Dragon niet begint met die oorlog, maar juist begint met iets heel anders, namelijk het opbouwen van alle familiebanden en relaties, om zo uit te kunnen bouwen hoe de oorlog begon.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: House of the Dragon, HBO, Game of Thrones, Targaryen, Dance of the Dragons, George RR martin

Populair nieuws