Waarom deze 'House of the Dragon'-keuze controversieel is

Deze 'House of the Dragon'-keuze is controversieel

House of the Dragon castte Matt Smith als Daemon en dat valt niet bij iedereen goed.

Jim Pedd, 16 oktober 2021 om 12:31

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Matt Smith is te zien als Daemon Targaryen in de serie House of the Dragon. Maar zijn casting zorgde voor controverse onder fans van de franchise. Waarom eigenlijk?
Daemon is een van de belangrijkste deelnemers aan de oorlog die centraal staat in de serie, de Dance of the Dragons. Hij steunt zijn nichtje in de strijd om de troon. Daemon wordt gezien als een van de beste krijgers van zijn tijd en leidt aan het front tijdens de Dance.

Ligt niet lekker
Fans geloofden niet dat Smith de juiste keuze zou zijn voor de rol van Daemon. Vooral omdat hij er niet zo uit zou zien als een Targaryen.

Dat fans zo reageren is niet heel ongewoon, dat gebeurt wel vaker bij grootschalige series. Tegelijk is het goed dat HBO niet reageert op de casting vanuit fans. Laat Smith zichzelf maar bewezen zou men vermoedelijk denken.

De eerste trailer van House of the Dragon laat in elk geval vast zien dat Smith er helemaal klaar voor is en een heel andere rol speelt dan hij tot nu toe vaak speelde. Mensen zullen vermoedelijk, als die eerste korte trailer genoeg is om op af te gaan, misschien vanzelf overtuigd raken, zoals in het verleden vaker gebeurde bij dit soort 'controverses'.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: House of the Dragon, Game of Thrones, HBO, Matt Smith

Populair nieuws