search
Netflix komt met docuserie over Wall Street oplichter

Netflix komt met docuserie over Wall Street oplichter

De nieuwe serie vertelt het verhaal van de bekende Wall Street oplichter Bernie Madoff...

Geoffrey Ketels
Netflix heeft een nieuwe true-crime-docuserie aangekondigd. Dit keer zal de serie het verhaal vertellen van de beruchte Wall Street oplichter Bernie Madoff.

Bernie Madoff heeft natuurlijk bekendheid weten te verwerven omwille van het Ponzi-schema dat hij had opgezet. Hij slaagde erin om vele jaren lang heel wat beleggers voor de gek te houden. Dit bleef zo tot de hele constructie in het jaar 2008 in elkaar stortte. In totaliteit zou Madoff voor zomaar even 65 miljard dollar gefraudeerd hebben. Het wordt tot op de dag van vandaag dan ook aanzien als 's werelds grootste individuele investeringsfraude.

Geen titel
Ondanks het feit dat Netflix de docuserie officieel heeft aangekondigd werd er nog geen titel voor het nieuwe project gedeeld. Wel belooft de nieuwe docuserie naar eigen zeggen een uniek beeld te schetsen van niet alleen de slachtoffers, maar ook van de klokkenluiders en onderzoekers evenals de archieven die er bestaan.

Voor de productie van de reeks heeft Netflix ook de rechten weten te bemachtigen op het boek Madoff Talks: Uncovering the Untold Story Behind the Most Notorious Ponzi Scheme in History. Dit boek is afkomstig van de hand van Jim Campbell.

Het is tot dusver nog niet bekend wanneer de nieuwe docuserie zal verschijnen.

Aanbevolen artikelen