search
Eerste beeld van Ed Harris in 'Westworld'
Series / Nieuws

Eerste beeld van Ed Harris in 'Westworld'

Harris speelt robot cowboy in nieuwe HBO-serie.

De première van de serie Westworld zal pas later dit jaar plaatsvinden op HBO, maar EW deelde alvast de eerste foto van Ed Harris als de robot cowboy in deze serie (die je hierboven kunt bekijken). Deze door Michael Crichton geschreven en geregisseerde serie is gebaseerd op de film uit 1973 met Yul Brynner in deze iconische rol. Naast het eerste beeld vertelden de makers ook iets meer over wat fans kunnen verwachten van Westworld.


De serie zal zich afspelen in een pretpark in de toekomst waar bezoekers gerecreëerde historische momenten kunnen bezoeken. Androids lopen er rond om de ervaringen authentieker te maken. Maar als er iets mis gaat bij het park, veranderen de androids van informatieve aankleding in iets dodelijks. "Mensen die [naar het pretpark] komen zijn op zoek naar de authentieke ervaring van vroeger," vertelde producent en mede-schrijver Jonathan Nolan. "Hoe ironisch dat ook klinkt."

Nolan vertelde ook dat het zich zowel in het amusementspark als daarbuiten zal afspelen en dat een hoop van de thema's zich zullen richten op de moeizame relatie tussen de mensheid en kunstmatige intelligentie. "Denk aan de dingen waar je 's nachts van wakker ligt," vertelde Nolan. "Menselijk gedrag, kunstmatige intelligentie- al die dingen waar je je zorgen over maakt. Dat is exact waar deze serie over gaat. We hopen op al deze angsten in te kunnen spelen."

Westworld is een van de series waar het meest geheimzinnig over wordt gedaan. Makers beloven in ieder geval dat het eentje wordt vol duistere thema's en Nolan omschreef het in een eerder interview al als "fucked up". Naast Ed Harris zijn onder meer Evan Rachel Wood, James Marsden en Jeffrey Wright gecast.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen