'Atlantis' krijgt geen derde seizoen

'Atlantis' krijgt geen derde seizoen

Wordt geschrapt door de BBC na twee seizoenen om plaats te maken voor nieuwe series.

Michelle Iwema, 27 januari 2015 08:00

De tweede helft van het tweede seizoen van de BBC- serie Atlantis moet nog worden uitgezonden, maar de tv-bazen van de zender hebben al aangekondigd dat er geen derde zal komen. Ze gaven aan met de serie te stoppen om zo te kunnen werken aan de diversiteit van BBC One dramaseries en nieuwe een kans te geven. Eerder gaf de BBC al aan dat de BAFTA winnende serie The Flesh dat wordt uitgezonden op BBC Three ook geen nieuw seizoen zal krijgen vanwege gebrek aan budget.
Atlantis gaat over Jason, die aan het begin van het eerste seizoen leeft in de wereld van vandaag de dag. Als hij in zijn eentje met een onderzeeër een vreemd fenomeen op zee gaat bestuderen, wordt hij in een wit gat getrokken. Bijgekomen, blijkt hij te zijn aangespoeld op de stranden van Atlantis in de wereld van Hercules en Pythagoras. Jason moet zich een weg banen door deze wereld vol mythische figuren, waarbij hij oog in oog komst te staan met een kwade minotaur en andere fantastische figuren.

In het tweede seizoen was duidelijk gekozen voor een wat donkerder sfeer, waar met gemengde gevoelens op werd gereageerd door de fans. De eerste afleveringen zijn daarvan al uitgezonden, de laatste zeven volgen in de lente ergens op BBC One. Vinden jullie het jammer dat Atlantis geen derde seizoen krijgt?


Bron: BBC

Lees meer over: Atlantis, minotaur, helden, mythen, sagen, seizoen twee, seizoen drie, geschrapt, uitzending lente, Mark Addy, Jason, verlaten stad, The Flesh, BAFTA

Informatie over de serie: Atlantis

Populair nieuws