search

Ons nieuws van dinsdag 27 januari 2015

Eerste teaser 'Blunt Talk' met Patrick Stewart
Series / Trailer

Eerste teaser 'Blunt Talk' met Patrick Stewart

Nieuwe komedieserie van uitvoerend producent Seth McFarlane, de man achter o.a. 'Family Guy'.



Starz heeft de eerste teaser van Blunt Talk online gezet. Het gaat om een nieuwe komedieserie van uitvoerend producent Seth McFarlane, met in de hoofdrol Patrick Stewart (X-Men, Star Trek). De twee werkten al vaker samen, namelijk aan Family Guy, American Dad! en de speelfilm Ted.

Stewart speelt Walter Blunt, een Britse nieuwslezer die z'n geluk gaat beproeven in de Verenigde Staten. Hij gaat een nachtelijk interviewprogramma presenteren en probeert de Amerikaanse kijkers te vertellen hoe ze zich het beste kunnen gedragen en hoe ze hun leven moeten leiden. Hij krijgt hierbij te maken met netwerkbazen, disfunctioneel personeel, meerdere ex-vrouwen en kinderen van alle leeftijden. Blunts enige steun is zijn alcoholische hulpje, die hem vanuit Engeland naar de States is gevolgd.

Blunt Talk is een bedenksel van Jonathan Ames (Bored to Death). De komedie gaat deze zomer in première.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-serie 'X-Men' onderweg met producenten '24'
Series / Nieuws

Tv-serie 'X-Men' onderweg met producenten '24'

20th Century Fox is nog wel in onderhandeling met Marvel Entertainment.

Verleden jaar oktober was er het gerucht dat 20th Century Fox werkt aan een tv-serie die zich afspeelt in het X-Men universum. De website TV Insider weet nu te melden dat dit wel zeker het geval is en dat Fox nog wacht op een akkoord van Marvel Entertainment.

"Er wordt onderhandeld," aldus Fox bobo Gary Newman. "We zijn voorzichtig optimistisch en hebben al een goed gesprek gehad met hen. Dit gaat slechts over een afspraak, vervolgens moeten we ook nog creatief aan de slag."

Newman voegt hieraan toe dat de serie niet eerder klaar is dan het tv-seizoen 2016-2017.

Aan dit bericht weet The Hollywood Reporter toe te voegen dat Fox in gesprek is met 24-producenten Evan Katz en Manny Coto. Het script voor de pilot zou in handen komen van Patrick McKay en JD Payne.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kijktip: Mad Men
Series / Netflix Kijktip

Netflix kijktip: Mad Men

Serie over een reclamebureau in de jaren zestig met Jon Hamm.

De jaren zestig wordt vaak afgeschilderd als 'die goede oude tijd', waarin alles simpeler was. Het was een periode waarin mannen nog een hoed droegen, vrouwen gelukkig waren om het huishouden te runnen en hun vrouwelijkheid omarmden en nieuwe technologische uitvindingen het leven makkelijker maakte, zonder alles over te nemen zoals dat het nu doet. Maar met de serie Mad Men wordt de kijker door de jaren zestig geleid aan de hand van allerlei mensen die werken bij een reclamebureau en zien we dat achter het perfecte plaatje alles vaak helemaal niet zo utopisch is als het lijkt.

Het centrale personage is Don Draper. Hij lijkt alles te hebben dat een man kan wensen; een aantrekkelijk uiterlijk waar vrouwen warm voor lopen, een prachtige blonde vrouw, twee leuke kinderen, een bloeiende carrière en een huis net buiten de stad. Maar ondanks het perfecte leven van Don, blijkt hij al snel helemaal niet zo gelukkig te zijn. Sterker nog; hij ligt in de clinch met zijn eigen identiteit en probeert zijn hele leven al een perfect plaatje op te bouwen om zijn eigen afkomst te vergeten. Wanneer in seizoen 1 iemand uit zijn verleden ineens op de stoep staat, blijkt hoezeer hij krampachtig probeert zich anders voor te doen.

Meer verklappen, zou zonde zijn voor diegenen die seizoen 1 nog niet hebben gezien. Maar eigenlijk blijft Mad Men draaien om Don Draper en de manier waarop hij probeert met zijn verleden in het reine te komen en een eigen identiteit te vinden. Hij is op creatief vlak een genie en kan zonder moeite elke vrouw charmeren, maar echte liefde vindt hij maar eng en meerdere keren saboteert hij liever zijn eigen geluk dan moeilijke dingen op een normale manier te confronteren.

Voor een serie die voornamelijk gaat over mannen en de mannelijke cultuur van de jaren zestig, zitten er juist een aantal hele sterke vrouwelijke personages in, die allen op hun eigen manier proberen te overleven in deze wereld. Zo heb je Peggy Olsen, die begint als secretaresse van Don en op haar eerste werkdag te horen krijgt dat dit zo ongeveer het hoogste is, dat een vrouw zal kunnen bereiken. Enige treetje hoger is de baan van collega Joan, die hoofd van het secretariaat is. Maar de tijden veranderen langzaam en Peggy weet hierdoor toch een plaatsje te veroveren binnen een mannelijke wereld. Joan ondergaat eveneens een groei over de loop van de seizoenen, alleen vertrouwt zij meer op haar vrouwelijke charmes om hogerop te komen. Peggy probeert het te doen op basis van haar intellect, al wordt ze ondanks het beklimmen van de ladder nooit helemaal gezien als een gelijke van de mannen bij het kantoor. Het andere vrouwelijke personage is Betty, de vrouw van Don. Zij is van de oude stempel en lijkt dolgelukkig om de perfecte huisvrouw te spelen. Maar de nadruk ligt op het woord spelen, want Betty is onder haar perfect gekapte en opgemaakte uiterlijk eigenlijk erg gefrustreerd. Niet dat ze een carrière ambieert, maar de hele dag thuiszitten, maakt haar bitter wat ze weer op Don afreageert. Hij komt daardoor steeds minder vaak graag thuis en hun huwelijk staat op springen. Want eigenlijk zijn Betty en Don op elkaars plaatje gevallen. Betty wilde een succesvolle man, die voor haar zou zorgen. Don wilde een mooie huisvrouw. Maar eigenlijk lijken ze elkaar niet echt te kennen. Intimiteit zoekt Don bij zijn maîtresses, om ze te dumpen als ze een gevoelige snaar raken. Betty reageert haar frustraties af op de kinderen, die allesbehalve gelukkig zijn en over de loop van de seizoenen hun eigen problemen krijgen.

Mad Men (waarvan seizoen 1 tot en met 5 op Netflix te zien zijn) moet het echt hebben van de personages. Soms gebeurt er niet zoveel, zelfs over de loop van een heel seizoen, maar gaat het om de dingen die op dat moment belangrijk zijn voor de hoofdpersonen zoals een overname van het kantoor of een moment van inzicht in wat belangrijk is in hun leven. Juist omdat je de personages zo goed leert kennen, leef je mee en lijkt het alsof je met elke aflevering even meekijkt in hun leven. Mad Men is hierdoor een ontzettend verslavende serie. Als je begint met seizoen 1, kan je eigenlijk niet meer stoppen met kijken. Misschien dat de eerste paar afleveringen wat langzaam op gang komen, maar vanaf midden seizoen 1 tot en met seizoen 4 is het werkelijk top. Seizoen 5 en 6 zijn nog steeds goed, maar er zat wel een beetje een dip in. Waar dat aan ligt, is moeilijk te zeggen. Sommige personages komen ineens minder aan bod, verse castleden krijgen meer aandacht en de nieuwere tijdsperiode met de opkomst van de hippie beweging is gewoon minder interessant dan begin jaren zestig. Seizoen 7 is dit jaar in Amerika op de buis te zien en zal het slot vormen van deze topserie. Hopelijk weten ze er een mooie einde aan te draaien, eentje die een serie als dit waard is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
David Tennant als Purple Man in 'A.K.A. Jessica Jones'!
Series / Nieuws

David Tennant als Purple Man in 'A.K.A. Jessica Jones'!

De Doctor Who-ster wordt een super slechterik.

Voormalig Doctor Who-acteur David Tennant zal te zien zijn in de Netflix/Marvel-serie A.K.A. Jessica Jones. Volgens een persbericht gaat hij de rol spelen van het personage Kilgrave, beter bekend als Purple Man.

The Purple Man is een super villain die iedereen kan dwingen om zijn bevelen op te volgen. Het personage wordt als volgt omschreven: "Een raadselachtige figuur uit Jessica's verleden. Kilgrave's terugkeer veroorzaakt schokgolven door de wereld van de voormalige superheld."

Het personage, wiens echte naam Zebediah Kilgrave is, dook voor het eerst op in Daredevil #4 uit 1964. Hij is een Joegoslavische spion die per ongeluk in aanraking komt met een chemisch goedje. Zijn huid kleurt paars, maar hij krijgt ook de gave om mensen zijn wil op te leggen.

De hoofdrol in A.K.A. Jessica Jones wordt ingevuld door Krysten Ritter en Mike Colter speelt Luke Cage. Het eerste seizoen moet nog dit jaar op Netflix verschijnen en bestaat uit dertien afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beeld van Ed Harris in 'Westworld'
Series / Nieuws

Eerste beeld van Ed Harris in 'Westworld'

Harris speelt robot cowboy in nieuwe HBO-serie.

De première van de serie Westworld zal pas later dit jaar plaatsvinden op HBO, maar EW deelde alvast de eerste foto van Ed Harris als de robot cowboy in deze serie (die je hierboven kunt bekijken). Deze door Michael Crichton geschreven en geregisseerde serie is gebaseerd op de film uit 1973 met Yul Brynner in deze iconische rol. Naast het eerste beeld vertelden de makers ook iets meer over wat fans kunnen verwachten van Westworld.

De serie zal zich afspelen in een pretpark in de toekomst waar bezoekers gerecreëerde historische momenten kunnen bezoeken. Androids lopen er rond om de ervaringen authentieker te maken. Maar als er iets mis gaat bij het park, veranderen de androids van informatieve aankleding in iets dodelijks. "Mensen die [naar het pretpark] komen zijn op zoek naar de authentieke ervaring van vroeger," vertelde producent en mede-schrijver Jonathan Nolan. "Hoe ironisch dat ook klinkt."

Nolan vertelde ook dat het zich zowel in het amusementspark als daarbuiten zal afspelen en dat een hoop van de thema's zich zullen richten op de moeizame relatie tussen de mensheid en kunstmatige intelligentie. "Denk aan de dingen waar je 's nachts van wakker ligt," vertelde Nolan. "Menselijk gedrag, kunstmatige intelligentie- al die dingen waar je je zorgen over maakt. Dat is exact waar deze serie over gaat. We hopen op al deze angsten in te kunnen spelen."

Westworld is een van de series waar het meest geheimzinnig over wordt gedaan. Makers beloven in ieder geval dat het eentje wordt vol duistere thema's en Nolan omschreef het in een eerder interview al als "fucked up". Naast Ed Harris zijn onder meer Evan Rachel Wood, James Marsden en Jeffrey Wright gecast.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Atlantis' krijgt geen derde seizoen
Series / Nieuws

'Atlantis' krijgt geen derde seizoen

Wordt geschrapt door de BBC na twee seizoenen om plaats te maken voor nieuwe series.

De tweede helft van het tweede seizoen van de BBC- serie Atlantis moet nog worden uitgezonden, maar de tv-bazen van de zender hebben al aangekondigd dat er geen derde zal komen. Ze gaven aan met de serie te stoppen om zo te kunnen werken aan de diversiteit van BBC One dramaseries en nieuwe een kans te geven. Eerder gaf de BBC al aan dat de BAFTA winnende serie The Flesh dat wordt uitgezonden op BBC Three ook geen nieuw seizoen zal krijgen vanwege gebrek aan budget.

Atlantis gaat over Jason, die aan het begin van het eerste seizoen leeft in de wereld van vandaag de dag. Als hij in zijn eentje met een onderzeeër een vreemd fenomeen op zee gaat bestuderen, wordt hij in een wit gat getrokken. Bijgekomen, blijkt hij te zijn aangespoeld op de stranden van Atlantis in de wereld van Hercules en Pythagoras. Jason moet zich een weg banen door deze wereld vol mythische figuren, waarbij hij oog in oog komst te staan met een kwade minotaur en andere fantastische figuren.

In het tweede seizoen was duidelijk gekozen voor een wat donkerder sfeer, waar met gemengde gevoelens op werd gereageerd door de fans. De eerste afleveringen zijn daarvan al uitgezonden, de laatste zeven volgen in de lente ergens op BBC One. Vinden jullie het jammer dat Atlantis geen derde seizoen krijgt?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.