search
'The Witcher'-schrijver maakt de overstap naar Marvel Studios
Series / Nieuws

'The Witcher'-schrijver maakt de overstap naar Marvel Studios

Marvel Studios mag een van de schrijvers van The Witcher aan z'n rijtje toevoegen.

Beau DeMayo gaat van de wereld van The Witcher naar die van de X-Men. DeMayo is ingehuurd als hoofdschrijver en uitvoerend producent van het eerste Marvel Studios-project in de franchise: X-Men '97.

De serie X-Men '97 is een revival van het populaire en behoorlijk geliefde X-Men: The Animated Series uit de jaren negentig. De reboot, X-Men '97, zal in 2023 te zien zijn op streamingdienst Disney+ en werd aangekondigd tijdens Disney+ Day, naast nieuwe Marvel-series als Spider-Man: Freshman Year en Marvel Zombies.

X-Men '97 maken
DeMayo is nu een schrijver en co-producent van Netflix-serie The Witcher, en schreef zelfs het script van de geanimeerde spin-off film The Witcher: Nightmare of the Wolf. Nu mag 'ie dus een nieuw project maken.

Aan X-Men '97 zal DeMayo samenwerken met supervising director Jake Castorena en suprvising producer Charley Feldman. Showrunners Eric en Julia Lewald helpen verder bij de revival, iets wat ze samen met oud-collega regisseur Larry Houston zullen doen.

Voor de serie X-Men '97 keren een aantal castleden van X-Men: The Animated Series terug, waaronder Cal Dodd (Wolverine), Lenore Zann (Rogue), George Buza (Beast), Alison Sealy-Smith (Storm), Chris Potter (Gambit), Catherine Disher (Jean Grey), Adrian Hough (Nightcrawler) en Christopher Britton (Mister Sinister). Alyson Court, wdie de stem van Jubilee insprak, krijgt een nieuwe rol.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen