search
Eerste recensies 'Blade Runner: Black Lotus': Kijken of overslaan?
Series / Featured

Eerste recensies 'Blade Runner: Black Lotus': Kijken of overslaan?

De eerste reacties op Blade Runner: Black Lotus zijn binnen; is het wat?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Eerder dit jaar werd Blade Runner: Black Lotus aangekondigd. In tegenstelling tot de eerdere shorts die na de film Blade Runner 2049 gemaakt werden (onder de naam Black Out 2022), is nu gekozen voor een hypermoderne CGI-stijl van animeren, die gloednieuw is in de franchise.

Blade Runner: Black Lotus speelt zich af in Los Angeles, in het jaar 2032. Een jonge vrouw wordt wakker zonder herinneringen, maar met dodelijke vaardigheden. De enige aanwijzingen voor haar mysterie zijn en gelockt data-apparaat en een tatoeage van een zwarte lotus. Ze moet de mensen die achter haar brute en bloederige verleden zitten opjagen en de waarheid achter haar verloren identiteit achterhalen.

Eerste recensies
De eerste recensies geven helaas een vrij gemengd beeld van de serie:

AV Club: "Het voornaamste probleem van Blade Runner: Black Lotus is dat er niet echt een meeslepend punt zit, behalve dat Blade Runner in de titel staat."

Daily Express: "Met twintig minuten per aflevering en 13 afleveringen in totaal, hebben de kijkers voldoende tijd om de personages te leren kennen. Dit is een veelbelovende start."

IGN: "Blade Runner: Black Lotus weet de vibe en esthetiek uit Ridley Scott's oorspronkelijke film uit 1982 te vatten. Maar de CG-animatie is dit jaar nogal onderweldigend."

Polygon: "Aramaki en Kamiyama begrijpen waarom Blade Runner zo'n meeslepend en mooi universum is, zowel visueel als thematisch."

Consequence: "Voor iedereen die op ons lijkt en van het bekende houdt, zijn de atmosferen van deze cyberpunk wereld zeker interessant."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen