Tv-serie op Dvd: Banshee (seizoen 2)

De brute misdaadserie vol geweld, vrouwen en... geweld.

Bram de Groot, 28-01-2015 18:56

Bedenkers: David Schickler | Jonathan Tropper | Cast: Antony Starr (Lucas Hood), Ivana MiliÄević (Anastasia / Carrie Hopewell), Ulrich Thomsen (Kai Proctor), Frankie Faison (Sugar Bates), Hoon Lee (Job), Matt Servitto (Brock Lotus), e.a. | Uitzending serie: 2013 - heden | Tv-zenders: Cinemax
De zender HBO staat erom bekend vooral kwalitatief mooie series af te leveren. Wat je misschien niet weet is dat HBO ook een dochterkanaal heeft onder de titel Cinemax. Het kanaal dat in 1980 werd gelanceerd is enkele jaren geleden ook gestart met eigen tv-series. De eerste écht succesvolle series is Banshee (IMDb = 8,3), een misdaadserie van de hand van Jonathan Tropper, David Schickler en Alan Ball. De serie draait vooral rond Lucas Hood en zijn oud geliefde Carrie Hopewell en hun aandeel in de brute misdaad in het plaatsje Banshee.

Net als HBO is Cinemax een betaalzender, maar dan wel een stuk kleiner. Hierdoor zijn de Noord-Amerikaanse kijkcijfers op het eerste oog niet zo indrukwekkend. Buiten kijf staat dat deze wel fors zijn gestegen van een klein half miljoen sinds de start van het eerste seizoen (RT = 61%) in 2013 naar een ruim zevenhonderdduizend aan het einde van het tweede seizoen (RT = 89%), uitgezonden begin 2014. Ondertussen is de keiharde wereld van Hood, Hopewell en de vele andere personages alweer toe aan het derde seizoen en onlangs bracht Warner Bros. seizoen 2 uit op een nette Dvd uitgave.

Seizoen 2
Nu haar vader − een belangrijke bendeleider − dood wordt gewaand, wordt Carrie Hopewell verscheurd tussen de loyaliteit aan Lucas Hood en aan haar familie. Lucas krijgt ondertussen te maken met de moord op een meisje uit de Kinaho-stam, spanningen tussen de leiders van de Amish-gemeente en de Kinaho-stam, én een ongewenst verrassingsbezoek.


Blu-Ray: Banshee - Seizoen 2 | Aantal discs 4 x Dvd | Speelduur: 10 x 60 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans, Duits | Extra's: Banshee Origins | Zoomed In: Episodes 1-4 & 6-8 | Conversation between Olek & the Albino | Audio Commentaries | Deleted Scenes | Trailers | EAN: 5051888169209 | Release: januari 2015 | Met dank aan: Warner Home Video

De vier schijven van deze Dvd-uitgave van het tweede seizoen van Banshee zitten verpakt in standaard doorzichtige Amaray Dvd keepcase, met daaromheen een stevige sleeve. In de keepcase staat kort aangegeven welke afleveringen (met titel) op welke schijf staan. Tevens is aangegeven op welke schijf de verschillende extra's zijn terug te vinden. Enigszins summier, wel netjes!

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is eveneens naar wens. Met een beeldvullende verhouding komt het 'standaard definitie'-beeld prima over, inclusief mooie kleuren, een prima scherpte en een goede filmische uitstraling. Dit komt mede tot stand door de lichte laag grain. De Dolby Digital 5.1 geluidstrack komt vooral te leven als er weer eens geschoten/gevochten wordt en/of de muzikale ondersteuning op gang komt.

Voldoende extra's
Verspreid op de vier Dvd-schijven staan flink wat extra's. Op de eerste schijf staan twaalf korte prequel-video's onder het kopje 'Banshee Origins' die inzoomen op de herkomst van de verschillende personages. Erg leuk gedaan. Ook is er een handige terugblik op het eerste seizoen. Deze duurt maar liefst één volle minuut... Om er weer even in te komen, zullen we maar zeggen!

Op de vierde schijf staat nog een kort gesprek tussen de personages Olek en The Albino en enkele trailers. Extra's die terugkeren op de vier schijven zijn de making of-docu's 'Zoomed In' voor de afleveringen 1-4 en 6-8. Ook zijn er tracks met audiocommentaar en zijn er enkele verwijderde scènes te bekijken.

Derde seizoen loopt al
Het derde seizoen van Banshee, vol geweld en behoorlijk mooie vrouwen, is begin januari gestart en duurt opnieuw tien afleveringen. De kijkcijfers lijken nagenoeg gelijk te blijven aan de eerdere seizoenen. Verleden jaar wist Banshee overigens een Emmy te winnen voor beste special effects.


Lees meer over: dvd, bluray, serie, recensie, review, banshee, cinemax, hbo, geweld, Antony Starr, Lucas Hood, Ivana Milicevic, Anastasia, Carrie Hopewell

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Wanneer speelt 'Fallout' zich eigenlijk af?

Wanneer speelt 'Fallout' zich eigenlijk af?

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader